Інцидент на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС стався тридцять років тому, і з тих пір, в цій місцевості люди не живуть. Сюди лише зрідка заглядають знімальні групи і туристи.

Радіації з більшості районів Чорнобильської зони вже немає, але зберігається похмура, гнітюча психіку атмосфера. Будівлі на цій території занедбані, і можуть становити небезпеку для життя людини.

Жахливі наслідки катастрофи в Чорнобилі давно позаду, але сама ця територія залишилася наочним нагадуванням невідворотного покарання за людську дурість і безвідповідальність.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Страшні кадри з Чорнобиля дивіться на відео:

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" затоплена шахта "Юнком" на Донбасі стає джерелом радіоактивного зараження навколишньої місцевості. Знаходиться вона неподалік від Єнакієво. Колись тут проводилися експериментальні підземні ядерні вибухи.

Тепер залишки радіації в цій шахті можуть представляти значну небезпеку - вони скоро потраплять в питну воду, зробивши життя в цьому регіоні неможливим. Такі наслідки окупації Донбасу росіянами і їх найманцями. Отримавши контроль над цією територією, вони не зробили нічого для проведення екологічних заходів у регіоні. Зокрема, була зупинено відкачування води в багатьох шахтах. В тому числі, і на "Юнкомi".