Регуляція температури тіла організмом відбувається декількома способами. Один з них – потовиділення. Однак при підвищеному процесі пітливості має сенс говорити про гіпергідрозі.

Гіпергідроз, або надмірна пітливість часто передається по генах. Тому якщо у батьків спостерігається надмірне виділення поту, то швидше за все таке ж буде і у дитини. Але якщо й інші фактори, які можуть вплинути на таку схильність. Наприклад, при синдромі Фрея потіє лише одна сторона обличчя.

Способів боротьби з гіпергідрозом, насправді, практично не існує. Хоча є варіанти. Основним з них є використання дезодоранту. Вони часто допомагають впоратися з неприємним запахом. Однак функціонують на нашому тілі вони завдяки тому, що закупорюють пори. Тому лікарі рекомендують після приходу додому змивати з себе ці кошти, даючи шкірі дихати.

Дезодоранти часто викликають алергічні реакції і просто свербіж або подразнення шкіри. У такому випадку варто мінімізувати контакт. Але є і більш радикальні методи боротьби із зайвою пітливістю.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Хірургічне втручання не новинка у боротьбі з цією проблемою. Раніше вона зізнавалася малою кількістю людей через тривалого реабілітаційного періоду і об'ємом шрами після неї. Зараз досить маленького розрізу і видаляються залози внутрішньої секреції або ж скорочуються нерви, відповідальні за виділення поту в тій чи іншій зоні.

Ще одним з методів боротьби з пітливістю є ботокс. Він блогирует нерви, які посилають сигнали потових залоз. У цьому випадку варто відзначити, що результат з'явитися приблизно через три місяці, а особливого ефекту від однієї процедури не буде.

Як раніше повідомляв портал "Знай.іа", ваші руки здатні розповісти про проблеми зі здоров'ям. Слід придивитися до власного стану здоров'я, якщо болять певні пальці, довго не загоюються рани або ж на пальцях рук змінюється колір.