ЛГБТ-активіст та колишній учасник арт-групи "Війна" Олег Васильєв, відомий під псевдонімом Марія Штерн, пропав у Донецьку. Про те, що він із супутницею Вікторією Мірошниченко 31 січня перетнув російський кордон і без вісти зник у "столиці ДНР", написав у соціальній мережі Facebook приятель "Свинтуса" (ще одне прізвисько Олега) Алєк Епштейн.

Він повідомив, що Олег і Віка приїхали з боку Росії на таксі до КПП "Успенка", перейшли кордон і попрямували на іншому таксі в Донецьк.

З того часу ніяких новин про чоловіка немає вже майже тиждень. Епштейн просить зв'язатися з ним, якщо хтось володіє інформацією про місцезнаходження Васильєва.

Читайте також: Геращенко пропонує звільнятись за жарти про ЛГБТ-спільноту

На сторінці Мірошниченко в соціальній мережі Facebook останнє повідомлення опубліковане 31 січня. Вона повідомляє, що їде до 15 лютого і в інтернеті з'являтиметься по мінімуму. У коментарях на запитання, куди зібралася, Вікторія відповіла, що у Ростов.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

За інформацією деяких росЗМІ, які посилаються на активіста Олексія Кнедляковского, Васильєв збирався провести у Донецьку ЛГБТ-перформанс пацифістської спрямованості. Правда, як конкретно це мало виглядати – невідомо.

У 2014 році Васильєв попросив політичного притулку у Фінляндії у зв'язку з переслідуванням за участь в ЛГБТ-акціях, після чого переїхав туди.

Як писав інформаційни портал "Знай.ua", активістка громадського руху ЛГБТ "Аверс" Марія Римар з Самари потрапила за ґрати після невдалого жарту.