При перетині українського кордону екіпажу "Норду" доведеться показати свої українські паспорти. Інакше в Крим ці люди не потраплять.

Про це повідомляє Громадське радіо.

Радник Державної прикордонної служби України Олег Слободян проінформував громадськість про те, що мова йде про українських громадян, які проживають на тимчасово окупованій частині території країни - Криму.

Слободян наголосив, що членів екіпажу "Норду" не будуть насильно утримувати на українській території з гуманитарных міркувань - треба повернутися додому, возз'єднатися зі своїми сім'ями. Таким чином вони можуть перетнути адміністративний кордон - але тільки в якості громадян України.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, що команда судна "Норд" була затримана 25 березня українськими прикордонниками. Згодом, 7 квітня вони намагалися покинути українську територію через пункт пропуску "Гоптівка" Харківської області. Допомогти в перетині кордону їм намагалися співробітники генерального консульства РФ в Україні.

Затримана риболовецьке судно "Норд" - з керчі. Воно пересувалося в акваторії Азовського моря під російським прапором і було заарештовано українськими прикордонниками. За даним фактом порушено кримінальну справу прокуратурою АР Крим.

Детальніше про спробу до втечі екіпажу судна "Норд": відео

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" в Україні кримські моряки пробули десять діб під арештом. Власником судна "Норд" є керченський рибколгосп імені 1 травня.

Спочатку моряки містилися в Маріуполі, потім їх відпустили. Але взяли з них зобов'язання прибути в СБУ на допит 10 квітня для дачі показань про власного капітана, який проходить по цій кримінальній справі в якості обвинувачуваного. Він порушив порядок в'їзду на українську територію. Діяння інших членів екіпажу "Норду" кваліфіковані як адміністративні правопорушення.