Близько 18 мільйонів рублів витратить Росгвардія на створення нових газових боєприпасів для припинення масових заворушень.

Відомо, що вони будуть в 3 варіантах: ручна, постріл до помпового гранатомета та для міномета.

Відомо також, що Росгвардія оголосила конкурс на створення газових боєприпасів «Реставратор» для придушення заворушень. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на відповідний документ.

"Розробити проекти трьох тактико-технічних завдань на виконання науково-дослідної роботи за темою «Розробка нових зразків боєприпасів несмертельної дії», призначених для використання в операціях з припинення масових заворушень, групових порушень громадського порядку та інших протиправних дій. Вартість — 18,8 млн руб. " — йдеться в документі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Боєприпаси, оснащені електронними програмованими уповільнювачами, будуть використовуватися в помповому гранатометі ГМ-94. Відповідно до вимог Росгвардії, снаряди 81 мм повинні детонувати на висоті не менше 10 м від поверхні землі.

"При спрацюванні на місцевості боєприпасу має утворитися хмара активної речовини нестерпної концентрації. Маса виходу подразнюючої речовини в атмосферу повинна бути не менше 10 м для одного боєприпасу калібру 81 мм", — зазначається в конкурсній документації.

Нагадаємо, раніше в 2017 році в Москві в ресторані Crystal BallRoom в башті "Око" торгового комплексу "Москва-Сіті" день народження святкував кримінальний авторитет Дмитро "Павлик" Павлов. Захід закінчився стріляниною. Свято на честь 50-річчя Павлика назвали "Ювілей у колі друзів" і запросили на нього близько 250 гостей. Бандита розважали такі знаменитості, як Григорій Лепс, Валерій Меладзе, Любов Успенська, Валдіс Пельш та інші. Як виявилося, Павлова охороняли люди з Росгвардії.

Як повідомляв портал "Знай.uа" російська влада не збирається припиняти збройну агресію на Донбасі і не хоче заморожувати конфлікт. Цю інформацію повідомив Степан Полторак, міністр оборони України в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр", передає прес-центр Міністерства.