В Москву було відправлено електронне повідомлення в той день, коли колишній полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні нервово-паралітичним газом в Солсбері.

Як пише газета "Дейлі експрес", повідомлення включало фразу "посилка доставлена".

Таблоїд посилається на свої джерела. Підтверджень цих відомостей від офіційних осіб або в інших ЗМІ - немає.

Як стверджує газета, повідомлення були перехоплені знаходяться на Кіпрі центром розвідки і перехоплення британських військово-повітряних сил: аналітик центру звернув увагу на ці повідомлення після отруєння Скрипаля.

У день отруєння, 4 березня, одне повідомлення було відправлено з Дамаска в Сирії "чиновнику" в Москві і включало фразу "посилка доставлена", а також повідомлення, що двоє людей "успішно пішли". Це спонукало молодого лейтенанта ВПС згадати ще одне повідомлення, яке було перехоплено днем ​​раніше.

Перехоплення автоматично передавався в штаб-квартиру спецслужби Великобританії GCHQ в Челтнем, відповідальну за ведення радіоелектронної розвідки і забезпечення захисту інформації органів уряду і армії.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Ці та більш ранні перехоплення складають ключову частину розвідувальних даних Великобританії проти Росії у зв'язку з отруєнням Скрипаля та його дочки, повідомили джерела газети.

Центр урядового зв'язку знаходиться у веденні міністра закордонних справ Великобританії, але формально не є частиною Форін-офісу. Більшість персоналу базується в штаб-квартирі в Челтнемі.

Інших підтверджень цієї інформації з незалежних джерел не надходило. Газета "Дейлі експрес" має в Великобританії репутацію бульварного видання.

Варто відзначити, що раніше дві морські свинки, що належали екс-полковнику ГРУ Сергія Скрипалю, були знайдені мертвими при обстеженні його будинку в Солсбері.

Відомо, що гризуни загинули від зневоднення і не були отруєні.

Раніше ветеринари не могли потрапити в будинок Скрипаля, оскільки він був опечатаний поліцією.

Також ветеринарам довелося приспати чорного перського кота Скрипаля. Коли фахівці отримали можливість оглянути тварину, він перебував у "тяжкому стані", і лікарі прийняли рішення полегшити його страждання".

Раніше племінниця Сергія Скрипаля Вікторія говорила, що котів було двоє.

"У них була кішка по кличці Масяня з Росії, а також ще один кіт з притулку", - сказано у повідомленні.

Про долю другої тварини не повідомляється.

Останки тварин були спалені з побоювань, що на них могли залишитися сліди нервово-паралітичної речовини, якою був отруєний Скрипаль і його дочка Юлія. При цьому відомо, що тіло кота відвозили для обстеження в лабораторію Портон-Даун, яка займається справою Скрипалів.

Сергій Скрипаль прийшов до тями і зможе дати свідчення поліцейським

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що донька Скрипаля остудила запал Лаврова.