Археологи з Єгипту виявили руїни греко-римського храму в Лівійській пустелі, приблизно в 300 кілометрах на південь від узбережжя Середземного моря. Про це повідомляє Science Alert.

Команда археологів знайшла безліч стародавніх артефактів, керамічні посудини, монети, уламки зображає чоловіка скульптури, вапняні статуї левів і стовпи. Археологи мають намір з'ясувати, чому храм побудований в греко-римському стилі, адже у часи античності в регіоні зазвичай будувалися храми, традиційні для Стародавнього Єгипту.

Архітектурні елементи виявилися прикрашені малюнками і рельєфами з греко-римськими мотивами, зокрема, іоніками — орнаментами з яйцевидних форм, розділених стрілками. Сам храм датується проміжком від 200 року до нашої ери до 300 року нашої ери.

Відкриття вчених дозволить більше дізнатися про розвиток культури в оазисі Сива, розташованому в 50 кілометрах від місця розкопок і в 560 кілометрах від Каїра.

Оазис являє собою ізольоване людське поселення з населенням у 23 тисячі осіб. Як вважається, люди живуть тут вже 12 тисяч років.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як раніше повідомляв "Знай.uа", кілька років тому єгиптологи зробили цікаве відкриття, однак знахідку з невідомих причин засекретили. Нещодавно світ дізнався про ще однієї таємниці Близького сходу. Археологи дослідили покинуту військову базу, побудовану на плато Гізи. Як вдалося з'ясувати, на території, що належить військовим, вдалося виявити величезні сходи, вони йдуть під землю на десятки метрів.