Зі свята Світлого Воскресіння Христового почався Світлий тиждень, що триватиме в цьому році до Червоної гірки – 15 квітня. Великодній тиждень вважається найбільш радісним в році для християн і має особливе значення. Ознайомтеся з інформацією про традиції Світлого вівторка Світлої седмиці.

Так, згідно з народним звичаєм, у вівторок, який називають Світлий вівторок, жінки вже починають ходити в гості, а їх чоловіки в цей день не відвідують рідних. Але ці традиції відходять і їх практично не дотримуються. Все частіше в гості приходять сім`ями.

Раніше в деяких місцях із вівторка, а частіше з середовища дівчата починали водити хороводи, тому середа називалася «хороводница». Хороводи тривали з цього дня вечорами до Трійці.

Вівторок є третім з Пасхального триденства. У вівторок також існував звичай обливання, однак це робили з тими, хто проспав заутреню. Тому вівторок називали також "купалища". Вважалося, що якщо пропустити заутреню у Світлий вівторок, можна закликати до себе біду.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Молоді люди у великодній тиждень загравали один з одним, веселилися. Крім того, в цей час прийнято відпочивати, ходити в гості, радіти життю, знаходити привід для веселощів і вітати один одного, кажучи: «Христос Воскрес — Воістину Воскрес!».

Нагадаємо, що з Великодньої неділі, 8 квітня, в Україні почне стрімко теплішати. Тепло буде продовжувати рухатися з заходу на схід, а температура повітря ще в середньому підвищиться на 2-3 градуси. Опади відступили і найближчі дні їх чекати не варто. А ось у другій половині тижня країну знову накриє циклон, який принесе дощі. На заході вдень варто очікувати 18-20 градусів тепла, у північних та центральних областях – 14-17 градусів, у східних 14-18 градусів, і на півдні – від 16 до 20 вище нуля.

Також раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що українцям доведеться забути про найбільш доступні раніше зарубіжні курорти, такі як Туреччина і Єгипет. Через наплив російських туристів ціни на відпочинок в цьому році будуть не підйомними для багатьох.