Зі свята Світлого Воскресіння Христового почався Світлий тиждень, що триватиме в цьому році до Червоної гірки – 15 квітня. Великодній тиждень вважається найбільш радісним у році для християн і має особливе значення. Ознайомтеся з інформацією про традиції Світлого вівторка Світлої седмиці.

У світлий вівторок жінки починають ходити в гості, розважатися, а чоловіки залишаються вдома. Хоча це правило не гріх і порушити. Часто і чоловіки, і жінки разом навідуються до близьких в різні дні Святої тижня. В інші ж дні прийнято вести більш скромний спосіб життя, більше відпочивати і робити добрі справи, допомагати кожному, хто цього потребує.

Дуже важливо в ці дні гнати від себе погані думки, радіти життю, згадувати приємні моменти. Незважаючи на те, що згідно з народними уявленнями, у великодній тиждень душі покійних тимчасово повертаються на землю, щоб разом із живими порадіти весняного свята, церква забороняє проводити панахиди і скиглити по померлим. Так як скорбота суперечить духу свята - радості з нагоди Воскресіння з мертвих Христа.

Втім, люди продовжували вірити, що протягом всього Світлого тижня душі постійно звертаються до живих, відвідують своїх родичів та знайомих. А поминати їх офіційно можна на так звану Червону гірку - у наступну після Великодня неділю. В цей день згадують померлих, на цвинтарях прибирають, ставлять квіти біля могил.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Незважаючи на те, що хрестити дітей і дорослих дозволяється, у Світлий тиждень можна проводити обряд вінчання. В цілому, традиції і звичаї на Світлому тижні вже багато років залишаються незмінними: це походи в гості, огляди наречених, розпалювання багаття, танці, веселощі, освячення великодніх яєць і пасок, вечірні гуляння парубків і дівчат.

Крім того, в цей час прийнято відпочивати, ходити в гості, радіти життю, знаходити привід для веселощів і вітати один одного, кажучи: «Христос Воскрес — Воістину Воскрес!».

Також раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що українцям доведеться забути про найбільш доступні раніше зарубіжні курорти, такі як Туреччина і Єгипет. Через наплив російських туристів ціни на відпочинок в цьому році будуть не підйомними для багатьох.