Сьогодні, 9 квітня, 28 років святкує відома американська актриса, а також режисер і модель Крістен Стюарт.

"Коли я була маленькою дівчинкою, мені подобалося відчувати себе причетною до історії. Я любила оживляти різноманітні образи і доносити до аудиторії глибокий сенс", –розповіла в одному з інтерв'ю Крістен Стюарт.

Крістен не має акторської освіти, у свої 28 вона вже зіграла в двох десятках фільмів, попрацювала з режисером з Вуді Аленом, а також стала обличчям кампанії Chanel Eyes Collection 2016 і парфумного бренду "Chanel Gabrielle".

Кінокар'єру дівчина почала майже двадцять років тому. Коли актрисі було всього вісім, в одній зі шкільних різдвяних постановок Крістен помітив кіноагент. А вже в наступному році вона отримала епізодичну роль у виставі "Син русалки", який знімали для Disney Channel. Стрічка за стрічкою, номінації за номінаціями, захоплені відгуки критиків, зокрема, за роботу у фільмах "Кімната паніки", "Злови дитини", "Кажи", "В диких умовах" і тд. А в 2008 році повнолітня Стюарт внялась у ролі Белли Свон і саме ця роль принесла їй світову славу.

Топ-4 ролі Крістен Стюарт

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Сутінки" (2008-2013)

Про те, що в адаптації однойменного "вампірського" бестселера Стефані Майєр улюблену Едварда Каллена зіграє Крістен Стюарт, "Summit Enternainment" оголосив у 2007 році. Перша частина отримала великий успіх. Беллу оцінили не тільки глядачі, але і критики. Успішна робота принесла Крістен Стюарт нагороду MTV Movie Award за кращу жіночу роль і поцілунок, а через рік – престижну премію Британської академії телебачення і кіномистецтва в номінації "Висхідна зірка". Крістен продовжила съмки ще в чотирьох частинах фільму: "молодий Місяць", "Затемнення", "Світанок. Частина 1" і "Світанок. Частина 2". Варто сказати, що Стюарт цю стрічку в своєму житті основною не вважає.

"Це було ще одне кіно, в якому я знімалася. Мене навіть не зобов'язували виконувати роль Белли у всіх частинах. Просто мені і акторського складу в цілому сподобалося, як йшла робота над першою серією." Актриса поділилася, що дуже переживала . "Мене мало не кожен день нудило, я відчувала біль у животі і паніку. Я боялася залишитися актрисою однієї ролі – ролі коханої вампіра Белли". На щастя, страхи Крістен не виправдалися.

"Табір X-Ray" (2014 року)

Сюжет цього фільму розгортається в ізоляторі тимчасового утримання у в'язниці Гуантанамо. Його прем'єра відбулася на кінофестивалі "Sundance" і критики схвально відгукнулися про роботу, похваливши вдале перевтілення Крістен в тюремного наглядача. Під час кінострічки помітно, наскільки важко дається така роль, на знімальному майданчику вона закаляла характер:

"Коли ти перевтілюєшся в персонажа, то уявляєш, ніби пережила його досвід. Ти можеш вчитися на ньому, отже, немає необхідності повторювати його в реальності. Тобі ніби дають можливість прожити кілька життів ".

"Світське життя" (2016)

У романтичній драмі, яку презентували на Каннському кінофестивалі, актриса грає помічницю агента в Голлівуді періоду 1930-х років Вонні. Під час роботи з культовим Вуді Аленом Стюарт зізнавалася: відчуває, що він її ненавидить.

"Мабуть, режисер точно шкодує про своє рішення взяти мене на роль. Однак потім я подумала: доведу цьому маленькому хлопцеві, що можу зробити абсолютно все, що він хоче", - зізналася актриса.

Після зйомок Крістен змінила думку: "Думаю, що Вуді побачив у мені щось, про що я сама не знала. І це найкраще відчуття в світі, а також ідеальні робочі відносини: коли режисер відкриває в тобі тобою неподозреваемие".

"Все ще Еліс" (2014 року)

У американо-французької драмі Крістен Стюарт зіграла роль молодшої дочки професора-лінгвіста Еліс Гавленд. У неї виявили рідкісну форму хвороби Альцгеймера. В кінці фільму Лідія Гавленд (Крістен Стюарт) переступає через себе і залишається з мамою. До цього відносини з мамою залишали бажати кращого. Стюарт легко передала вольовий характер Лідії.

Стюарт вважає найважливішим в роботі "не служити упаковкою і способом доставки глядачів до того, що задумав режисер. Єдиним способом для мене втілити цю задумку повністю, так би мовити, оголитися і розкрити себе. Хоча зараз я маю проблему - це неможливість зупинитися грати. Так, я відчуваю себе втомленою і одночасно щасливою, адже по-іншому жити не хочу ".

Раніше "Знай.ua" розповідав про те, що як показує практика, проколи колег нічому не вчать зірок. Багато селебріті зберігають свої приватні, а іноді навіть інтимні фото на хмарних сервісах, які є справжньою знахідкою для хакерів. Редакція 24СМІ підібрала інформацію про найгучніші витоках зіркових фото