Не так давно британські вчені озвучили сенсаційну заяву про те, що одну з найбільш таємничих споруд у світі побудували не люди. Як з'ясувалося, на рівнині Солсбері, де знаходиться Стоунхендж, виявлені камені, оброблені за кілька мільйонів років до неолітичної доби.

Саме сходження і захід Сонця навколо кам'яних брил спонукало авторів побудувати знаменитий Стоунхендж. В журналі «British Archaeology» були опубліковані результати дослідження британських вчених, де фахівці створили власні наукові висновки.

Так, голова експертної групи Майк Піттс повідомив, що вперше про можливий слід нелюдської цивілізації в будівництві Стоунхенджа заговорили ще в 1979 році. Тоді група вчених розкопала яму в діаметрі 6 метро (20 футів), а пізніше ще одним середовищем археологічних досліджень виявився культурний шар, що знаходиться на відстані 75 метрів від самого кола Стоунхенджа. Якийсь кам'яний каблук важить більше 60 тонн і має різну природу, ніж складові давньої споруди, пише VladTime.

Відзначимо, що мова йде про якусь центральну точку давніх годин, яка має своє сакральне призначення в момент весняного і осіннього сонцестояння.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Передбачалося, що всі сарсени в Стоунхенджі відбулися від Марлборо-Даунс більш ніж в 20 милях від центрального об'єкту. Якщо ви збираєтеся побудувати щось таке велике, ви використовуєте його, перш ніж перемістити кам'яні брили або щоб позбутися від деяких із них. Має сенс говорити про те, що кам'яні п'яти завжди перебували в безпосередній близькості від об'єктів будівництва", - цитує «The Times» Майка Піттса.

Як стверджують експерти, прибульці не були настільки розвиненими, щоб говорити про понад розум. Проте вони могли побудувати настільки масштабне спорудження, як Стоунхендж. Мета цього проекту – показати ворогам свою міць, вважають британські фахівці. Ця теорія пояснює, як величезні кам'яні брили могли бути підняті на таку висоту.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", вчені прийшли до висновку, що Місяць є причиною пожеж на Землі.