У понеділок, 9 квітня, у віці 76 років помер відомий російський художник-кінетист В'ячеслав Колейчук.

Ректор ГІТІС Григорій Заславський на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив про смерть художника В'ячеслава Колейчука.

"Не стало В'ячеслава Колейчука, видатного російського художника-кинетиста, умів своїми роботами створювати вражали всіх ілюзії простору, оптичні фокуси...", — написав Заславський в мережі.

Варто зазначити, що В'ячеслав Колейчук створював арт-об'єкти у вигляді рухомих установок, працював з оптичною і звуковий ілюзією, колажами. Так, він створив гравицапу та інші вигадані предмети для фільму Георгія Данелія «Кін-дза-дза» (1986), є серед його робіт і призначені для театру — так, разом з Валерієм Фокіним він робив декорації для «Перетворення» в театрі «Сатирикон».

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Кожен, хто бачив цю виставу, пам'ятає, як фантастично змінювалася конструкція будинку Замзи, за якісь лічені секунди роблячи великого дорослої людини крихітним комахою", — ділиться спогадами Григорій Заславський.

Як відомо, Миколі Колейчуку було 76 років. У 1965-1967 роках він був учасником групи художників «Рух». Після працював у Центральному НДІ теорії та історії архітектури, Всесоюзному НДІ технічної естетики (ВНДІТЕ). Займався викладацькою діяльністю.

Нагадаємо, що в суботу, 7 квітня, в Києві у віці 81 рік помер відомий художник-постановник українського театру і кіно Едуард Колесов. Якщо вірити інформації близьких Колесова, попрощатися з художником можна буде в крематорію на Байковому кладовищі 10 квітня.

Едуард Олександрович Колесов протягом своєї кар'єри працював у галузі кінематографії, театрального мистецтва і графіки.

Також раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що помер американський художник-мультиплікатор Бад Лакі у віці 83 років. Відомий на весь світ аніматор помер у госпіталі Ньютауна після тривалої хвороби.

Бад Лаки - це людина, який створив легендарного ковбоя Вуді, головного героя мультфільму "Історія іграшок". Також він був автором мультфільмів, показаних у передачі "Вулиця Сезам".