Юлія Скрипаль, дочка отруєного в Великобританії російського екс-шпигуна, розповіла про стан здоров’я батька

Телефонна розмова між Юлією і її двоюрідною сестрою Вікторією озвучили в ефірі російського телеканалу.

“Нормально, все добре… Тут зараз ситуація така. Це тимчасовий телефон. Все нормально, все добре, все можна вирішити, все поправляються, всі живі”, – говорить Юлія.

Вікторія заявила, що впевнена в тому, що розмовляла з сестрою. За її словами, в голосі Юлі були чутні сльози.

Також Вікторія звернулася з відкритим листом до Терези Мей. Вона попросила прем’єра дозволити їй відвідати Британію і відвідати Юлію. Минулого тижня посольство Сполученого Королівства в Росії відмовилося видати Вікторії візу.

Варто відзначити, що російський екс-шпигун Сергій Скрипаль, який був отруєний в британським Солсбері речовиною "Новачок", прийшов до тями і може говорити.

Зокрема, телеведучий каналу під час ефіру заявив, що екс-розвідник Сергій Скрипаль прийшов до тями.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Поліція незабаром зможе переговорити з людиною, що знаходиться в центрі історії з отруєнням в Солсбері. Колишній російський шпигун Сергій Скрипаль більше не знаходиться в критичному стані, добре реагує на лікування, знаходиться в свідомості і розмовляє", - прозвучало з вуст одного з телеведучих в ефірі.

Варто додати, що раніше донька екс-розвідника Сергія Скрипаля Юлія зробила першу офіційну заяву після того, як вийшла з коми.

Скрипаль розповіла, що прокинулась більше тижня тому і з радістю може сказати, що її сили відновлюються.

Вона подякувала за інтерес викликаний до її персони. Та за численні послання доброї волі, які вона отримала. Подякувала всім, хто сприяв одужанню і особливо згадала людей з Солсбері, які прийшли на допомогу, коли вона з батьком опинилися недієздатними.

Скрипаль також подякувала співробітникам лікарні. Однак, щодо обставин отруєння донька екс-розвідника не повідомила.

Крім того, що раніше стало відомо про те, що Сергію і Юлії Скрипалям будуть запропоновані нові особистості і нове життя в США. Про це пише газета Sunday Times з посиланням на джерела в британському уряді.

Посадові особи розвідки MI6 провели переговори зі своїми колегами в ЦРУ про можливість переселення жертв отруєння в Солсбері.

Про результати переговорів не повідомляється, однак джерело видання сказало, що "їм будуть запропоновані нові особистості".

Зараз Юлія та Сергій Скрипалі знаходяться у свідомості і незабаром почнуть допомагати в розслідуванні замаху. Як повідомляє джерело, Лондон збирається забезпечити безпеку Скрипалів шляхом переселення їх в одну з країн-учасниць угоди "п'яти очей" (програма збирання даних, однією з основних цілей якої є стеження за терористами, - ред).

Зазначається, що серед можливих варіантів переселення розглядають Канаду, США, Нову Зеландії. Найімовірніший варіант, на думку джерела - США.

"Там буде менше можливостей їх вбити", - заявив інформатор.

Під стінами львівського гуртожитку сталася масова бійка між студентами і місцевими мешканцями

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідмляв, що посольство Росії зробило пропозицію Скрипалю.