У вівторок, 10 квітня, популярна криптовалюта біткоін стала набагато нижче позначки 7 тисяч доларів. Так, за останню добу він впав в ціні на -3,60% і склав 6 757,22 тисяч доларів, і це при ринковій капіталізації 114,6 млрд доларів. Про це пише Mycrypter, посилаючись на торговельну біржу СoinМarketСap.

Курс криптовалют на сьогодні

У той же час друга за популярністю криптовалюта Ethereum за добу подорожчала на 0,19%. Її курс становить 398,37 доларів. Капіталізація Ethereum – 39,3 млрд доларів.

На третьому місці по капіталізації розмістився Ripple – 19,0 млрд доларів. Повідомляється, що ця криптовалюта стала дешевше на 1,60% за повну добу. Курс кріптовалюти – 0,486689 доларів.

Зазначимо, що курс криптовалюти Bitcoin Cash став нижче за минулу добу на -1,95% до 638,64 доларів. Тепер його капіталізація – 10,8 млрд. доларів.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У той же час Litecoin зменшився в ціні на -1,81% за добу і його курс на даний момент 114,86 доларів. Капіталізація Litecoin – 6,4 млрд доларів.

Отже, загальна ринкова капіталізація криптовалют становить 258,3 млрд доларів.

Дивіться відео про біткоін

Як пояснили експерти, падіння курсу криптовалюти було викликано торговельною війною між США і Китаєм. Раніше стало відомо, що США ввели мито на поставку деяких китайських товарів. КНР не стали зволікати і зробили "дзеркальні" заходи.

Також експерти пов'язують падіння курсу з загальної нервозністю на ринку криптовалюти. Інвестори більше не бажають вкладати кошти в біткоіни, оскільки у світі до нього почали ставитися неоднозначно. У багатьох країнах перешкоджають проведенню різних ICO і обороту біткоіна, що позначається на активності учасників ринку.

Раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що майнінг криптовалют — ресурсомісткий процес. Щоб з'ясувати, який сайт або розширення використовує ваш комп'ютер для видобутку криптовалют, скористайтеся вбудованим інструментом від Google. Ви переконаєтеся в цьому, коли зайдете на сайт з вбудованим веб-майнером. Комп'ютер почне гальмувати або перезавантажуватися через перегрів процесора. Інтуїція і диспетчер завдань Windows підказують, що майнінг відбувається через Chrome.