У понеділок, 9 квітня, стало відомо, що учасники російського колективу "Русская Душа" потрапили в українську базу злочинців "Миротворця". Про це повідомляється на сайті організації.

Відзначається, що в списках злочинців виявився керівник дуету "Русская Душа", голова опікунської ради молодіжного громадського руху "Русская душа", президент "Благодійного фонду підтримки православних проектів", заступник голови комісії з громадським медалей та пам'ятних знаків фонду "Сила Вітчизни" Віктор Чернишов.

При цьому компанію йому склали його дружина -керівник російського музичного колективу "Русская душа" Олена Бурлова, а також його рідна донька — Марія Чернишова.

"Свідоме порушення Державного кордону України з метою проникнення в окупований російськими загарбниками Крим. Свідоме порушення державного кордону України з метою проникнення на окуповану російсько-терористичними бандформуваннями територію України на Донбасі. Співпраця з проросійськими терористичними організаціями. Участь у пропагандистських антиукраїнських заходах", - йдеться в обвинуваченні на сайті "Миротворця".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Так, в одному з російських ЗМІ є інформація, що колектив "Російська душа" активно виступав у багатьох містах окупованого Криму та Донбасу, причому не один раз.

Нагадаємо, що відомий російський актор Леонід Ярмольник потрапив у базу сайту Миротворець. Відомо, що актора внесли до реєстру за підтримку російської агресії проти України та антиукраїнську пропаганду.

Раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що відомий російський актор і режисер Костянтин Райкін потрапив у список ворогів України. Про це повідомляється на сторінці центру "Миротворець" в Facebook, де зазначається, що Райкін "свідомо порушував державний кордон України з метою проникнення в окупований російськими загарбниками український Крим". За даними "Миротворця", у серпні 2014 року Костянтин Райкін відвідував Крим і брав участь у зустрічі президента Росії Володимира Путіна з діячами культури.