Нафтогаз буде через суди добиватися арештів газпромівських активів

Про це повідомляє видання "Политека" з посиланням на слова комерційного директора Нафтогазу Юрія Вітренко.

Приводом для подачі судових позовів є невиконання Газпромом своїх зобов'язань, згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу. Вітренко наголосив, що росіяни навіть не збираються виконувати рішення междунорадного суду. А отже, на них треба впливати шляхом арешту активів по всьому світу.

Про тяжбі Нафтогазу з Газпромом: відео

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Газ, який йде через Україну по магістральному газопроводу, при цьому конфіскувати не будуть. Адже його вже викупили європейські партнери. А Україна має намір твердо виконувати свої зобов'язання держави, через чию територію енергоносії йдуть в Європу.

За словами Вітренко, Газпром може спробувати до 2020 року повністю припинити транзит газу через Україну під надуманими приводами.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" українці скоро повернуться в кам'яний вік з-за нових тарифів на комунальні послуги. Зокрема, у найближчі кілька місяців ціна на газ для населення може зрости на 62%.

Крім того, значно зростуть тарифи на електричну енергію. Відповідно, подорожчає і холодна, і гаряча вода. Втім, представники Кабміну не беруться самостійно давати прогнози щодо підвищення цін на ці послуги. За них відповідні розрахунки провели незалежні експерти.