За даними Організації Об'єднаних Націй (ООН), в період з 2000 до 2015 року майже 242 тисячі жінок у віці від 30 до 49 років померли через вірус імунодефіциту людини.

Таку статистику оприлюднила російська прес-служба ООН в Twitter.

"Головна причина смерті жінок 30-49 років по всьому світу - ВІЛ-інфекція, на другому місці - ішемічна хвороба серця, на третьому - проблеми з вагітністю та пологами, на четвертому - інсульт, на п'ятому - рак грудей, на шостому - туберкульоз" , - йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що раніше дворічний хлопчик був хворий на рак і лежав у комі. Перед Великоднем він раптово прокинувся.

Батьки дитини вже не сподівалися на його одужання, і дали свою згоду на відключення хлопчика від апаратів життєзабезпечення.

Але в цей самий момент, безнадійно хвора дитина прокинувся, і з'ясувалося, що вона тепер абсолютно здорова. Щасливі батьки називають цей випадок великоднім дивом.

Хлопчика звуть Ділан, зараз йому вже чотири роки. Він проходив у дворічному віці лікування в Королівській лікарні міста Дербі, Великобританія. Лікарі стверджували, що одне легке у хлопчика вже повністю уражено пухлинами, і жити йому залишилося недовго. Ділану перестали давати медикаменти. Який сенс витрачати гроші на лікування, якщо дитина хвора на рак, ускладнений гострою бактеріальною пневмонією.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Але Ділан осоромив лікарів, коли прокинувся і продемонстрував всі ознаки гарного самопочуття. Проведене обстеження показало, що він повністю здоровий. Хлопчик возз'єднався зі своєю щасливою родиною.

Разом з тим раніше лікарі розповіли, що батьки, які щодня курять у приміщенні з дітьми, піддають їх серйозної небезпеки розвитку захворювань легень і дихальних шляхів. Подібні хвороби здатні привести до летального результату.

Лікарі вже не вперше звертають увагу громадськості на проблему пасивного куріння. Особливо для дитячого організму. При цьому чим молодша дитина, тим більший негативний вплив на нього виявляється тютюновим димом, який він несвідомо вдихає.

Регулярне перебування в такій атмосфері може спровокувати хвороби самих різних систем життєдіяльності людини. Тютюновий дим провокує розвиток бронхіальної астми, зниження імунітету, бронхіт, захворювання серцево-судинної системи і навіть до утворення ракових пухлин. І все це може виникнути у дитини з-за систематичного неосозннаного вдихання тютюнового диму батьків.

Небезпечним є ще й те, що шкода, завдана в дитинстві може проявитися через роки. Такі діти схильні до розвитку обструктивної хвороби легень. Посилити перебіг небезпечного захворювання або дати поштовх до його розвитку можуть також перенесені в дитячому віці бронхіт, астма, екзема, алергічний риніт.

Вчені звертають увагу, що всі ці фактори послаблюють функцію легенів і згодом призводять до важкого захворювання. Крім того, прогнози меиков невтішні.

Доступні ліки: перелік безкоштовних ліків

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Лобода розповіла про народження дочки і показала фото.