Вчені Національного центру наукових досліджень Франції провели випробування на сірих мишачих лемурах і довели, що тривала дієта з низьким вмістом білка здатна завдати серйозної шкоди здоров'ю і частково пошкодити головний мозок.

Дослідники дізналися, що при дотриманні тривалої низькокалорійної дієти у лемурів з контрольної групи вдалося зафіксувати зміну біохімічних процесів і структури деяких частин головного мозку, наприклад сірої речовини, яка бере участь у механізмі регулювання центральної нервової системи.

При цьому скорочення споживаної калорійної їжі позитивно позначилося на тривалості життя в середньому тварини, переведені на низькокалорійну дієту, без шкоди здоров'ю живуть вдвічі довше.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", популярний дієтолог Підлогу Солтер, засновник програми Fit In Your Dress, заявив, що вегетаріанський фаст-фуд зовсім не краще м'яса, як вважають багато. Також, він підрахував, що в більшості випадків страви в вегетаріанських закусочних містять набагато більше калорій і натрію, ніж м'ясні страви.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще