У нового російського винищувача Су-27СМ під час випробувань відвалився хвіст

Інцидент на льотних випробуваннях стався ще в середині грудня 2017 року, але про нього ретельно замовчували.

Однак журналістам вдалося дізнатися про всі деталі курйозного випадку, повідомляє Telegram-канал Mash.

Так, відомо, що на борту "Сушки" перебував досвідчений льотчик-випробувач Китаєв. Він отримав завдання перевірити винищувач на міцність і розігнати його до максимально-можливої ​​швидкості.

"Сказано-зроблено, але далі все пішло не так. Коли показники швидкості наближалися до граничних, Китаєв несподівано почув гучний хлопок і сильний ривок корпусу літака. Через дзеркало заднього виду Китаєв виявив, що у його винищувача не вистачає частини кіля з лівого боку. Доповівши на землю, пілот відправився на термінову посадку. Все закінчилося добре", - йдеться в повідомленні Mash.

Виявилося, що під час складання літака мало того, що використовували неправильні болти, так ще і слабо їх затягнули. В результаті потік повітря вирвав деталь з кріплень.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російські літаки здійснили вильоти з максимальним наближенням до державного кордону України та лінії розмежування.

Група російських стратегічних бомбардувальників відпрацювала умовні пуски крилатих ракет у напрямку материкової частини України

Повітряні сили ЗСУ зафіксували активізацію військових літаків Російської Федерації вздовж східного повітряного кордону України.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

А навесні минулого року російські бомбардувальники відпрацювали удари по Європі. Дев'ять російських бомбардувальників були задіяні в операції з відпрацювання нанесення ударів по Норвегії.