Канцлер Німеччини Ангела Меркель перед зустріччю з президентом України Петром Порошенком обговорила ситуацію в Україні в телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це повідомляє DW.

Йшлося про можливу відправку миротворців в район конфлікту.

Російський президент і глава німецького уряду виступили за швидке і повне виконання умов мінських угод в якості єдиної можливості врегулювання конфлікту, повідомив офіційний представник федерального уряду Німеччини Штеффен Зайберт.

За словами Зайберта, сторони погодилися на необхідності підтримки перемир'я на Донбасі і якнайшвидшому обміну полоненими. Крім того, Путін і Меркель вважають важливим продовжити роботу в так званому "нормандському форматі" - за участю Франції та України.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Звернувшись до Сирії, Меркель засудила хімічну атаку в сирійському місті Дума.

Відправка на Донбас миротворців під егідою ООН буде обговорюватися і на зустрічі Меркель з президентом України Петром Порошенком, яка відбудеться у вівторок.

Як раніше передавав портал "Знай.ua", у мережі з'явилося відео жахливої атаки хімічною зброєю з боку військ президента Сирії Башара Асада за підтримки Росії.

Жертвами стали мирні жителі, пише у своєму Facebook блогер Олександр Тверський.

"Сирія сьогодні. Гута. Хімічна атака асадовских і путінських військ на мирних жителів. Злочин проти людства. Світ, прокинься", - зазначив він.

Нагадаємо, відомий російський журналіст і публіцист Олександр Кушнарь впевнений, що в нинішньому вигляді Росія вже незабаром існувати не буде. А її загибель станеться, на його думку, вже протягом найближчих десятиліть.

Редактор інтернет-видання Newsader стверджує, що Росія програє Захід чисто тактично. Він упевнений, що Російська імперія перебуває в агонії і на неймовірній швидкості рухається до свого фіналу. При цьому фахівець наголошує, що Захід встиг виробити систему відповіді Росії всього за три роки.

Відмітимо, рішуче відреагувати на застосування хімічної зброї військами Башара Асада у Сирії офіційний Вашингтон закликав американський сенатор від Республіканської партії Джон Маккейн.