У вівторок, 10 квітня, на валютному ринку встановилася цікава ситуація: після великодніх вихідних гривня чимало зміцнила позиції по відношенню як європейської, так і американської валюти.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Так, Національний банк України встановив наступний курс валют на 10 квітня:



  • 1 долар США - 26,02 гривні
  • 1 євро - 31,84 гривні
  • 10 російських рублів - 4,5 гривні

Таким чином, курс долара, в порівнянні зі вчорашніми значеннями, знизився на чотири копійки. Курс євро впав на 11 копійок, залишившись нижче психологічної позначки в 32 грн. Вартість 10 російських рублів опустилася на чотири копійки.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще


У п'ятницю, 6 квітня, курс долара на міжбанківському валютному ринку України опустився на дві копійки в покупці і продажу. Безготівкова американська валюта торгувалася на рівні 25,98/26,02 грн. Вартість євро встановилася на відмітках 31,82/31,86 грн, знизившись на чотири копійки. Сьогоднішні торги ще не почалися.

Згідно з базовим сценарієм трирічної Бюджетної резолюції, в 2018 році середньорічний курс гривні прогнозується на рівні 29,3 грн за долар, в 2019 - 30,5 грн за долар, а в 2020 - 31 грн за долар. Однак же, в бюджеті на 2018 рік вказано, що розрахунки проводилися, виходячи з курсу 30,1 грнза долар При цьому і в Мінфіні, і в НБУ запевняють - цей курс не є прогнозом, тому слід сприймати його виключно як технічний показник, взятий для розрахунків для створення "подушки безпеки".

Згідно з консенсус-прогнозом Міністерства економічного розвитку і торгівлі, середній курс долара в Україні в 2018 році, за базовим сценарієм, складе 28,95 грн за долар, а в 2019 році - 32 грн за долар.

Зовсім скоро ситуація на валютному ринку серйозно зміниться


Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що в Україні люди різко почали масово позбавлятися валюти. Треба сказати, цифри досить вражаючі.