У неділю, на Великдень у Львові сталась масова бійка біля одного з барів. В мережі очевидці розповіли, що групу львів’ян жорстоко побили через зауваження щодо російської музики в громадських місцях.

Про це написав на сторінці в Facebook користувач Radko Mokryk.

"Багато букв. Але це важливо. Львів. Великдень. Центр міста, вулиця Лесі Українки. Бар "Барбідон". Нас п'ятеро - двоє хлопців і троє дівчат. В закладі гуде "Ласкавий май" і "Мєдуза". Компанія за сусіднім столиком розважається. Двічі робимо персоналу зауваження. Без хамства, без наїздів. Розраховуючись кажу офіціанту "очевидно, ми більше сюди не прийдемо".

Виходимо. На виході обговорюємо неприпустимість російської попси в громадських закладах.

"Сиш, іди сюда" наполегливо звертається до нас чоловік при вході. (Згодом в райвідділку вияснилося, що його звати Володею. Киянин). Оскільки я не звик відмовлятися від таких запрошень - підходжу. Володя не в змозі пояснити своїх претензії. Але біля нього виникає чоловік в сірому светрі: "А што тібє нє нравіцца рускій язик во Львовє?"

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Я вважаю, що російській попсі не місце в громадських закладах Львова, та молодий чоловік ображається і б'є мене в обличчя. З бару вистрибує група людей ( чи то відвідувачів чи то персоналу бару "Барбідон") і починають нас з товаришем Oleksandr Stryuchkov тупо бити. Все як має бути: четверо на одного, лежачого, ногами. Дівчатам теж дістається - штовханина, матюки. Хтось викликає копів. Приїжджають через декілька хвилин. Після недовгого розбирання любителі російської попси намагаються домовитись.

Молодий чоловік в чорній сорочці відходить зі мною вбік: "Ну чьо ти зразу копів викликати? Поштовхалися,подумаєш.."

"Ми не поштовхалися, а група людей мене щойно била ногами в центрі міста за те, що я критикував російську попсу.

"Ти б ще мамі пожалівся"

"Мені не треба жалітися мамі. В мене для цього є нацполіція"

"Нормальні пацани так не роблять. Є претензії - розбираєшся з пацанами сам".

"Я не пацан. Я громадянин України і є закон."

"Хто ти взагалі па панятіям?!"

"Я па панятіям не живу. Я живу за законом"

"Ну, ми з тобою ще поговоримо". "Ти мені погрожуєш?" "Побачиш"

Підходять копи: "Хтось писатиме заяву?"

В результаті, учасників бійки забрали до райвідділку для з'ясування обставин.

"В райвідділку Володя- киянин (в якого на грудях, до речі, футболка з картою України) геть нервує і намагається домовитись. Але в нього, на жаль, раптовий приступ амнезії та сліпоти. Він не пригадує як починав бійку і не бачив що відбувалося. Тому з Володею ми спільної мови не знаходимо", - додав львів’янин.

У відділку киянин намагався переконати не писати заяву, проте постраждалий не відступив від своєї принциповості та все ж заяву поліції на нападників залишив.

"В мене немає ілюзій, що їх якось суворо покарають. Але я абсолютно впевнений, що є ситуації коли не можна мовчати і треба зберігати принциповість. Чого нам всім і бажаю", - додав львів’янин.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в ніч з неділі на понеділок, 9 квітня, у 31-річний уродженець Червонограда загинув в ресторані "Старгород" після конфлікту зі службою охорони. Причину смерті поки що не називають, наразі проводять експертизу та з'ясовують усі обставини.