Екс-співробітник компанії Cambridge Analytica Крістофер Вайл розповів, що інформація, зібрана Facebook про більш ніж 87 млн користувачів, може зберігатися в Російській Федерації.

Вайл також заявив, що доступ до даних мала велика кількість людей. Про це стало відомо завдяки повідомленням американських ЗМІ.

"Дані можуть зберігатися в різних частинах світу, включаючи РФ, враховуючи той факт, що професор, який керував процесом збору даних, літав з Великобританії в Росію", - заявив Вайл.

Він підкреслив, що кількість користувачів Facebook, чия особиста інформація була отримана компанією Cambridge Analytica, може перевищувати 87 млн, визнана керівництвом соцмережі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

У березні навколо найбільшої інтернет-соцмережі світу спалахнув скандал після того, як ЗМІ повідомили, що британська компанія з аналізу даних Cambridge Analytica зібрала в 2016 році дані профілів 50 млн користувачів соцмережі Facebook без їх згоди.

Як підозрюють, Cambridge Analytica допомагала штабу тодішнього кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа під час передвиборної кампанії. Метою збору та обробки даних було створення програмного забезпечення для визначення політичних симпатій виборців, а також впливу на них.

Нагадаємо, раніше співзасновник Apple Стів Возняк розкритикував Facebook і заявив, що покидає соціальну мережу, "що принесла більше негативу, ніж позитиву". Причиною такого вчинку став збір масивного обсягу даних про своїх користувачів.

"Користувачі передають у Facebook кожну деталь свого життя, і Facebook робить величезні гроші на рекламі. Вона базується на даних, але юзери нічого не отримують взамін", — заявив Возняк.

Також Возняк зазначив, що готовий навіть заплатити Facebook для збереження конфіденційності інформації. В якості позитивного прикладу про захист даних користувачів Возняк назвав Apple. Він упевнений, що корпорація заробляє на продукції, але у випадку з Facebook самі люди і є продукт.

Як повідомляв портал "Знай.uа" Facebook планує додати кнопку Unsend для повідомлень, поки видалити повідомлення можна тільки для себе. 6 квітня представники Facebook підтвердили, що видаляли листи, які відправляв засновник компанії Марк Цукерберг.