Колишнім українським військовим, які живуть в окупованому Криму, президент Росії Володимир Путін виділив одноразову матеріальну допомогу.

Про це стало відомо завдяки документам, які були опубліковані на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

Так, згідно з указом від 9 квітня, виплати будуть здійснені колишнім працівникам органів внутрішніх справ та органів безпеки України, а також колишнім військовим Збройних сил України, які стали інвалідами внаслідок травми або захворювання, отриманого на службі, а також постійно проживали в Криму та Севастополі станом на 18 березня 2014 року.

Як зазначається, така ж матеріальна допомога буде надана членам сімей загиблих під час виконання обов'язків цих категорій громадян.

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Розмір одноразової матеріальної допомоги визначається відповідно до законодавства, що діяло на території Республіки Крим та Севастополя до 21 лютого 2014 року, зменшується на суму раніше здійснених виплат і перераховується в рублі за офіційним курсом Центрального банку РФ за станом на 18 березня 2014 року", - йдеться в тексті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що при перетині українського кордону екіпажу "Норду" доведеться показати свої українські паспорти. Інакше в Крим ці люди не потраплять. Радник Державної прикордонної служби України Олег Слободян проінформував громадськість про те, що мова йде про українських громадян, які проживають на тимчасово окупованій частині території країни - Криму.

Слободян наголосив, що членів екіпажу "Норду" не будуть насильно утримувати на українській території з гуманітарних міркувань - людям потрібно повернутися додому, возз'єднатися зі своїми родинами. Таким чином вони можуть перетнути адміністративний кордон - але тільки в якості громадян України.

Як повідомляв портал "Знай.uа" Служба безпеки України повідомляла, що замах на народного депутата Ігоря Мосійчука було організовано Генштабом Збройних сил Росії. СБУ з'ясувала це в результаті 5-місячного розслідування.