Хобі – це засіб боротьби зі стресом, що-те, що ми знаходимо натхнення (розраду, заспокоєння, радість, захоплення), відпочинок від повсякденної діяльності. Що ви любите робити? Якщо ще не визначилися зі своїм хобі – в першу чергу, визначитеся, що любите робити.

Що ви любите робити?

Відштовхуючись від інтересів і уподобань, виберете і хобі. Якщо, приміром, вам подобається готувати, спробуйте пошукати нові рецепти і приготувати що-небудь незвичайне. Якщо ж завжди заворожували пари танцюють танго, і ви б теж хотіли цьому навчитися – запишіться в студію танців. Не лінуйтеся!

Взагалі відкидати думки про те, що це "не ваше". Якщо вам подобається те, що робите, значить – точно ваше!

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Пройдіть тест

Може, доведеться "перебрати" всі інтереси перш ніж знайдете саме те заняття, яке буде приносити радість. Якщо все зовсім сумно – пройдіть тест. Благо, в інтернеті їх море! Тут і "Професія, яка вам підійде", і "Ідеальне хобі для вас", і "Чим би ви займалися, якщо б не працювали"!.. Але до результатів все ж ставтеся критично: якщо тест видає, що ваше покликання – музика, а ви в свій час і гітару більше п'яти хвилин в руках не тримали, тому що не вистачало посидючості – не варто стрімголов бігти записуватися в музичну школу!

Не обмежуйтеся чимось одним

Хобі може бути не одне. Головне в цьому питанні не перестаратися! Взагалі, в тому-то і краса хобі, що, на відміну від роботи (офіційної), їх може бути безліч. Але також важливо пам'ятати, що хобі – те, чим ви займаєтеся добровільно і з задоволенням. Якщо вам не до вподоби якесь заняття, то ніхто не повинен примушувати до того, щоб ви продовжували ним займатися.

Матеріальна сторона питання

Більшість хобі потребує певних матеріальних витрат, причому деякі – досить суттєвих. Так що будьте готові викласти необхідну суму за інструменти, інвентар, роботу інструктора. Сильно економити не рекомендується! Зрештою, ви це робите для себе коханого(-ї), а на собі не економлять!

Як раніше портал "Знай.ua" публікував кращі методи підвищити собі самооцінку.