В квартирі позафракційного народного депутата, підозрюваної в організації державного перевороту, Надії Савченко проводять обшуки співробітники правоохоронних органів.

Цю інформацію особисто підтвердив її адвокат Дмитро Бугай.

"Я перебуваю в квартирі Надії Савченко в Києві. Зараз тут йде обшук в рамках слідчих дій", - прокоментував він.

За словами юриста, незабаром оприлюднять всі подробиці, пов’язані з обшуком, але поки що деталі розкривати не буде.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Як відомо, Савченко інкримінується підготовка держперевороту і терактів в Україні, сама вона назвала звинувачення на свою адресу помилковими і в знак протесту оголосила голодування. Їй загрожує позбавлення волі до 15 років або довічне ув’язнення, повідомляє Politeka.

22 березня з Верховна рада задовольнила подання генпрокурора і зняла депутатську недоторканність з Савченко, давши згоду на її затримання і арешт. На наступний день суд в Києві ухвалив заарештувати її до 20 травня без права звільнення під заставу.

29 березня Апеляційний суд Києва відхилив скаргу захисту Савченко про скасування рішення попередньої інстанції про її арешт. Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв, що справа народного депутата Надії Савченко передадуть до суду через два-три місяці. За його словами, за вказаний термін слідчі зможуть завершити розслідування і передати справу на ознайомлення, а потім і почати відповідний судовий процес.

6 квітня до Савченко в СІЗО приїжджала "Швидка допомога". Про це на своїй сторінці в Facebook написала сестра нардепа, а також глава партії "Суспільно-політична платформа Надії Савченко" Віра Савченко.

"У Надії була швидка. Взяли аналізи. Зі мною лікарі говорити відмовилися", - стверджувала вона.

Дивіться: Суд залишив Надію Савченко за ґратами до 20 травня

Як повідомляв портал "Знай.ua", Савченко відмовилася проходити перевірку на "детекторі брехні". В СБУ підкреслили, що задовго до повідомлення про підозру вона привселюдно підтвердила готовність розповісти всі обставини кримінального провадження, в тому числі – із використанням поліграфа.