Так звані російські фахівці в сирійській Думі не виявили сліди хімічної атаки та звинувачують США, Великобританію і Францію в нагнітанні міжнародної напруженості.

Про це розповів постійний представник Російської Федерації при ООН Василь Небензя.

"Після звільнення Думи від бойовиків, туди були відправлені російські фахівці з радіологічного, хімічного та біологічного захисту для збору даних. Вони взяли проби ґрунту, які показали відсутність нервово-паралітичних та хлористих речовин", - сказав представник Росії.

Небензя також додав, що жоден місцевий житель не підтвердив російським фахівцям факт хімічної атаки, як і інформацію про десятки загиблих і більше тисячі постраждалих. За словами представника РФ, в місцеву лікарню "нікого не доставляли" з симптомами отруєння хімічними речовинами типу зарин і хлор.

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ми глибоко стурбовані тим, що в деяких столицях, в першу чергу, у Вашингтоні, а також тих, хто сліпо йде в його фарватері - Лондон та Париж - цілеспрямовано взяли курс на нагнітання міжнародної напруженості", - заявив Небензя.

Він заявив, що США, Великобританія та Франція "без всяких підстав" веде конфронтаційну лінію щодо Росії та Сирії, які використовують "наклеп і войовничу риторику", а також шантаж і санкції. Він охарактеризував таке ставлення до Росії "хамством", якого не було навіть за часів Холодної війни.

7 квітня в результаті хімічної атаки в сирійському місті Дума загинуло не менше 75 людей, більше 1000 – постраждало. Число загиблих може істотно зрости, так як медики та волонтери не змогли дістатися до всіх уражених районів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" влада Туреччини підтвердилf намір щодо участі у миротворчій місії ООН на тимчасово окупованій території Донбасу. Такі домовленості були досягнуті за підсумками зустрічі Петра Порошенка з Реджепом Тайіпом Ердоганом і міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу в Стамбулі в понеділок.