6 лютого SpaceX Ілона Маска запустила в космос надважку ракету-носій Falcon Heavy з електромобілем Tesla на борту. Трансляція старту набрала 2,3 мільйони переглядів і стала однією з найпопулярніших в історії YouTube. Проте тільки на початку квітня Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA) заявило, що фотографії і відео SpaceX з орбіти не мали ліцензії.

Нагадаємо, що 30 березня компанія Маска успішно запустила ракету Falcon 9 з десятьма телекомунікаційними супутниками. Трансляція старту велася на сайті і в соцмережах SpaceX, однак під кінець відео перервалося без пояснення причин. Через кілька хвилин інженер Майкл Хаммерслі (Michael Hammersley) заявив, що проблеми викликані обмеженнями Національного управління океанічних і атмосферних досліджень.

Як зазначило видання Ars Technica, по видимому в управлінні взяли камери на другий ступені ракети за системи дистанційного зондування, для використання яких необхідна державна ліцензія. "Мені здається, що це помилка", — заявив представник NOAA відразу після запуску Falcon 9.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США регулює запуск супутників і ракет, щоб громадяни не могли створити пристрій для стеження і шпигунства. Для звичайних ракетоносіїв дозвіл не потрібно, тому що вони не ведуть прямі відеотрансляції з орбіти, а показують тільки сам старт. У відомстві захотіли, щоб SpaceX звітувала про всіх фотографіях і роликах, зроблених не для урядових проектів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що відомий дизайнер Мартін Хайєк продемонстрував концепт накладних навушників Apple.

Відомо, що Apple розробляє ще одні фірмові навушники на додаток до AirPods. Тільки якщо вже існуючі навушники не можуть похвалитися високою якістю звуку, то ось новинка створюється з урахуванням переваг аудіофілов.