Як повідомляє Clutch.ua відома українська експерт проекту Сніданок з 1+1, дієтолог-консультант Лора Філіппова розповіла про важливої ролі кожного сніданку, його вплив на організм і процес схуднення.
За сумною статистикою 60% українців пропускають сніданок. Але насправді, саме від сніданку залежить, яким буде день.

За її словами, завдання сніданку – данина нам енергію і розбудити організм. «Ми всю ніч були без їжі, метаболізм був уповільнений і до ранку він тільки починає знову розганятися. Щоб розгорівся вогнище, що потрібно зробити? Правильно! Підкинути дрова! Так само і з їжею: їжа – наші дрова, організм – піч, а метаболізм – вогонь», — радить Лора.

Філіппова каже, що поки ви не поснідали, організм продовжує дрімати, економлячи енергію. Метаболізм з 4-5 годин ранку і до 12 дня є самим швидким. Так що варто використовувати це з максимальною вигодою для себе.

"Ситний сніданок, що незвично, допомагає схуднути. Люди, які їдять ситний сніданок і легкий вечеря, худнуть в 2 рази швидше, ніж ті, хто їсть легкий сніданок, щільний обід. Тут вся справа в обміні речовин, про який я вже говорила. Вранці нам потрібно більше калорій, увечері менше. Але, якщо ми з'їли убогий завтра або пропустили його зовсім, є дуже високий ризик об'їстися ввечері.

Ще один важливий ранковий ритуал – склянку води натщесерце. Ніч ми не п'ємо, а тільки втрачаємо воду. Наш організм до ранку зневоднений, хоча ми можемо не відчувати. Саме у воді відбуваються всі процеси і реакції нашого організму. Тому склянку води натщесерце прискорює наш метаболізм на 30%."

Дієтолог стверджує, що цільні злаки на сніданок допомагають не перестаратися з сладкиму протягом дня. «Для роботи нашої нервової системи і головного мозку потрібна глюкоза, яку ми отримуємо з вуглеводів. Організму, по суті, все одно отримає він її з каші або цукерки. Якщо ви їсте мало злоковых і овочів, вас неминуче буде тягнути на солодке. А поснідавши кашею з салатом, організм отримає необхідну йому глюкозу і солодкого буде хотітися менше», — дала ще одна порада фахівець.
Правила сніданку:

1. Снідати потрібно протягом години після пробудження. Ідеальний час для сніданку з 7 до 9 ранку.

2. Сніданок повинен бути ситним, щоб ви отримували енергію на 3-4 години.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

3. Кава – не варіант для сніданку! Його не можна пити на голодний шлунок. Це тема для окремої статті  Після сніданку або 40 хвилин це можна.

Філіпова також розповіла, чим снідає сама.

Сніданки:
1. На основі цілісних злаків: будь-яка каша і овочі. Можна додати трохи сиру(30-50 гр) або авокадо, шматочок нежирної риби або м'яса. Варіант каші - не лише вівсянка. Гречка, перловка, ячна, рис, бургур, кус-кус, киноа. І варіанти блюд з цих каш. Овочевий плов, наприклад.

2. На основі яєць: омлет, яєчня, варені яйця - з овочами. І шматочком цельнозернового хліба. Жовтки залишаємо - в них корисні жири і вітаміни.

3. На основі сиру: сир в чистому вигляді з ягодами, фруктами, горіхами, насінням, сухофруктами, запіканка, сирники. Сир вибирайте середній жирності (5 не додайте багато цукру і борошна. Якщо смажите сирники, використайте мінімальну кількість олії і обов'язково промокніть надлишки паперовою серветкою.

"Дуже сподіваюся, що ви полюбите сніданки і перетворите цей час на щоденний приємний ритуал! Поєднайте їду з думками про плани на новий день, посміхніться ранку і йдіть підкорювати світ", - побажала кожному Лора.

Раніше "Знай.ua" розповідав про те, що коли ви намагаєтеся зменшити масу тіла, здається, що їжа очікує вас на кожному розі. Проте не усі продукти, які прийнято вважати шкідливими, насправді шкодять вашій фігурі. Дізнайтеся, які спокусливі "шкідливі" продукти допоможуть схуднути.