Порівняно з минулими роками квітень буде прогнозовано холодний.

Вже у перший тиждень після Паски буде прохолодно, розповів народний синоптик Леонід Горбань, передає Gazeta.ua.

"Але вдень температура буде доходити до 18 градусів тепла. Це втішає. Дощів поменшає. Вони будуть короткочасними. Наприкінці місяця потепліє до 24 градусів" - говорить Леонід Горбань.

В цілому земля ще не прогрілася, як і повітря, зауважує синоптик.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Паводки, які ми спостерігаємо в кількох регіонах, покрили грунт. А під водою — лід. Чернігівщина та північ Луганщини ще зі снігом. В народі кажуть так: найбільш вдала посадка картоплі, коли кропива виростає на чверть. А цибулю варто садити до цвітіння вишні", - радить синоптик.

Можуть бути заморозки на 5 день після Великодня та 17 квітня. Слід сподіватися, що травневих заморозків не буде. При ранньому Великодні вони не бувають великими.

Як раніше передавав портал "Знай.ua", початок тижня в Україні обіцяє бути теплим та навіть спекотним. Тепло буде продовжувати рухатися з заходу на схід, а температура повітря ще в середньому підвищиться на 2-3 градуси. Опади відступили і найближчі дні їх чекати не варто. А от в другій половині тижня країну знову накриє циклон, яеий принесе дощі.

У вівторок, 10 квітня, очікується тепла і сонячна погода. Однак, у Закарпатській та Львівській областях можливі опади. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook.

"Антициклон Лео - красень. Навіть не будемо заглядати докладно на погоду Західної Європи. Так, наприклад, в Португалії, Іспанії, де море українців ще, напевно, святкують і їдять паску, завтра пройдуть сильні зливи, навіть із мокрим снігом. Сьогодні в Італії ллють дощі. Це всі шкідливі циклони. Ми вже з такими синоптичними какабеками мали справу, тому насолоджуємося справедливою нагородою - антициклоном з теплим повітрям. І саме ця потужна область високого атмосферного тиску, антициклон, зумовлює сьогодні і завтра ще зумовить по всій Україні ясну сонячну погоду", - написала вона.