У Солсбері (Великобританія) з лікарні виписали доньку колишнього подвійного агента з РФ Юлію Скрипаль, котру разом із батьком отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок".

За даними ВВС, це сталося ще вчора, але інформацію тримали в таємниці, тому що сама Юлія не хотіла розголосу. Сьогодні повинна з'явитися офіційна заява лікарні, куди госпіталізували екс-розвідника ГРУ.

33-річну Юлію Скрипаль після виписки з лікарні у Солсбері "відвезли у безпечне місце", але куди саме – не уточнюється.

Раніше прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, швидше за все, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", розробленою ще в СРСР.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Минулого тижня донька Скрипаля прийшла до тями і відтоді йде на поправку, батько також вийшов із критичного стану і незабаром вже буде готовий свідчити копам.

Родині скоро запропонують переїхати до США, Канади, Австралії або Нової Зеландії і жити під новими іменами. Цей захід дозволить уберегти батька і доньку від нових атак, вважають в МІ-6, де вже провели переговори з ЦРУ про майбутнє Скрипалів.

Напередодні Лондон пояснив причину відмови у візі племінниці Скрипаля, яка хотіла провідати родичів. Виходячи з повідомлення про відмову, консула збентежила мета візиту Вікторії - відвідання родичів. Як зазначається в листі з консульського відділу, немає впевненості в тому, що Юлія Скрипаль хоче візиту своєї двоюрідної сестри. Посольство Росії в Лондоні вже прокоментувало відмову у Facebook, назвавши її "політично вмотивованою".

Дивіться: Тереза Мей поставила ультиматум РФ

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Британії планують незабаром знести будинок отруєного в Солсбері подвійного агента Сергія Скрипаля, а також цілу низку закладів, котрі він відвідував із донькою Юлією у той день. Економічно такий крок влада вважає більш вигідним, аніж тотальну перевірку будинків та ресторанів на наявність отрути під назвою "Новачок".