Щоб покращити ситуацію на дорогах, потрібно вжити цілий комплекс заходів, в тому числ і й переглянути покарання для порушників.

Таку думку висловив Генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, - пише "Обозреватель".

За словами експерта, у водіїв-порушників не лише потрібно відбирати посвідчення, а й карати більш жорстко.

"Коли люди говорять, що вони не згодні із занадто жорстким покаранням за порушення правил дорожнього руху, я завжди відповідаю на це просто: "Я не порушую, тому мені все одно, яке це покарання".

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У Німеччині, наприклад, можна сісти у тюрму за порушення правил дорожнього руху. Якщо будеш їздити нетверезим, то у Німеччині заставлять пройти "Ідіотен тест", інструкції, бесіду з психологом - за гроші, і це буде коштувати приблизно 200 євро. Ми йдемо до Європи, значить ми повинні приймати європейські закони. Це абсолютно нормально", - говорить Назеренко.

Автор переконаний, що не слід обговорювати наскільки жорстке покарання передбачене за порушення правил дорожнього руху, якщо водій не порушує і умисно не збирається цього робити, то і перейматися через це не варто.

"Так само і в цьому випадку. Якщо я не збираюсь порушувати ПДД, то яка мені різниця, яке є покарання. Тому я абсолютно нормально сприймаю таке рішення. Не потрібно порушувати правила, і все", - додає автор.

На думку Назаренка, в законодавстві не передбачені такі покарання. Які б назавжди прибрали п’яниць на дорогах. І хоч поліція відбирає у таких порушників водійські права, це не є гарантією, що водій завтра ж не сяде знову за кермо.

"Потрібно дати право поліції контролювати, щоб порушники без водійського посвідчення взагалі не їздили", - додає експерт.

Нові вимоги отримання водійських посвідчень в Україні

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям анонсували нововведення у видачі водійських прав та переатестації. Тепер завдяки відеофіксації водії зможуть краще і ефективніше готуватися до перездачі.

Шахрайська схема з водійськими правами загрожує Україні катастрофою. Почастішали випадки незаконного продажу водійських прав. Тому слід чекати на українських дорогах кермувальників із липовими правами, які взагалі не вміють водити.