У Святогірську (Донецька область) місцева мешканка виявила на території власного будинку цілий арсенал боєприпасів.

Як зазначили на офіційному ресурсі МВС України, пенсіонерка особисто звернулася до правоохоронців. Вона розповіла, що доглядає за будинком і останній раз була в ньому 4 квітня, коли ж навідалась цього разу - виявила сторонні сліди, а в сараї - боєприпаси.

Під час огляду території копи вилучили 1,5 тисячі патронів та два гранатомети.

"Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі", - додали в МВС.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Як відомо, минулого року поліція вилучила з незаконного обігу понад 2200 одиниць вогнепальної зброї та чверть мільйона набоїв.

Вдалося встановити в 1,7 рази більше причетних до незаконного обігу, ніж 2016-го року - 5 185 та 2 953 осіб відповідно. Втім, контрабанда з тимчасово окупованих територій досі не припиняється, зброя з зони АТО далі продовжує потрапляти на чорний ринок.

Дивіться: Правоохоронці Одещини викрили військовослужбовця,що незаконно зберігав боєприпаси

Як повідомляв портал "Знай.ua", близько 18 мільйонів рублів витратить Росгвардія на створення нових газових боєприпасів для припинення масових заворушень. Відомо, що вони будуть в 3 варіантах: ручна, постріл до помпового гранатомета та для міномета. Боєприпаси, оснащені електронними програмованими уповільнювачами, будуть використовуватися в помповому гранатометі ГМ-94. Відповідно до вимог Росгвардії, снаряди 81 мм повинні детонувати на висоті не менше 10 м від поверхні землі.