Сезон шашликів починається навесні і триває до глибокої осені, та й що там приховувати деякі примудряються і взимку порадувати себе смачним шашличком.

Ми поділимося з вами рецептами оригінальних маринадів, які допоможуть повністю розкрити смак м'яса, ви і ваші гості будуть в захваті.

Гострий маринад для курки

знадобиться:

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

- 8 молодих цибулин

- 4 зубчики часнику

- пучок петрушки

- 4 ст. л. оливкової олії

- половину гострого перцю чилі

- сік і цедру двох лимонів

Мелений перець і сіль за смаком

Змішайте в чаші блендера 8 молодих нарізаних цибулин разом із зеленню, додайте 4 очищених зубчика часнику, половину пучка петрушки, 4 ст.л. оливкового масла, половину гострого перцю чилі, сік і цедру 2 лимонів, мелений перець і сіль. Збийте в пюре і замаринуйте в цій суміші курку. Такої кількості маринаду вистачить на 1.5 кг птиці.

Пряний маринад для яловичини або свинини

знадобиться:

- 4 молодих цибулини

- пучок кінзи або петрушки

- сік і цедру двох лимонів або лайм

- 6 ст. л. Рослинного масла

- 4 ст.л. винного оцту

- 3 ст.л. соєвого соусу

- 1 дрібно нарізаний стручок гострого перцю, сіль

Подрібніть 4 молодих цибулини і половину пучка кінзи або петрушки. Додайте сік і цедру 2 лимонів або лайм, 6 ст.л. рослинного масла, 4 ст.л. винного оцту, 3 ст.л. соєвого соусу, 1 дрібно нарізаний стручок гострого перцю, сіль. Перемішайте маринад з 600 г м'яса і поставте в холодильник на ніч.

Часниковий маринад для баранини

знадобиться:

- 1 цибулина

- 2-3 зубчики часнику

- 30 мл лимонного соку

- сіль і мелений перець

- розмарин

- чебрець

1 цибулину і 2-3 зубчики часнику дрібно порубати і змішайте з 30 мл лимонного соку, сіллю і меленим червоним перцем. Засипте сумішшю шматочки м'яса (500 г), перемішайте і залиште в прохолодному місці на 4-6 годин. Ви також можете додати в маринад гілочки розмарину або чебрецю.

Повний маринад для свинини

знадобиться:

- 100 мл соєвого соусу

- 75 г рідкого меду

- 100 мл пива

- 2-3 зубчики часнику

- 1 стручок червоного перцю

- 1 гілочку розмарину

З'єднайте в мисці 100 соєвого соусу, 75 г рідкого меду, 100 мл пива, 2 подрібнених зубчики часнику, 1 нарізаний стручок червоного перцю і 1 гілочку розмарину. Отримані маринадом залийте 500 г свинини і залиште в холодильнику на ніч.

Універсальний гірчично-медовий маринад

знадобиться:

- 1/4 склянки меду

- 2 ст.л. діжонськой гірчиці

- 1 ст.л. апельсинового або лимонного соку

- 1 ч. Л. нарізаного свіжого тархуна

- 1 ч.л. яблучного оцту

- 1/2 ч.л. вустерського соусу

- 1/2 ч.л цибулевого порошку

Перемішайте 1/4 склянки меду, 2 ст.л. діжонськой гірчиці, 1 ст.л. апельсинового або лимонного соку, чайну ложку нарізаного свіжого тархуна, 1 ч.л. яблучного оцту, 1/2 ч.л. вустерського соусу, 1/2 ч.л цибулевого порошку. Додайте промиті шматочки м'яса і маринують в холодильнику мінімум 2-3 години.

Як повідомляв портал "Знай.ua" раніше, якщо вибратися на природу не виходить, можна зробити шашлик прямо вдома. Повірте, він буде не гірше. Отже, як же готувати шашлик в духовці? Дізнайтеся загальні рекомендації в статті.