Канцлер Німеччини Ангела Меркель анонсувала переговори лідерів України, Німеччини та Франції. Російського президента на переговори не покликали.

Як повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко, переговори мають відбутися в німецькому місті Аахен у травні 2018 року.

"Лідери України, Німеччини, Франції проведуть переговори в Аахені в травні. - Канцлер Німеччини", - сказано в повідомленні Цеголка в Twitter.

Нагадаємо, що сьогодні, 10 квітня, в Німеччині президент України Петро Порошенко провів переговори з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

На спільній прес-конференції Меркель висловила жаль з приводу того, що на Донбасі досі не встановився міцний мир.

Меркель також заявила, що німецька сторона взяла до уваги позицію України щодо будівництва російського газопроводу "Північний потік - 2" і вважає важливим збереження транзиту газу через територію України.

Перед зустріччю з президентом України Петром Порошенком канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорила ситуацію в Україні в телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним. Йшлося про можливу відправку миротворців в район конфлікту.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", український президент Петро Порошенко в Німеччині сів за стіл переговорів з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Президент України став одним із перших іноземних лідерів, які перебувають з візитом в Берліні після формування нового уряду та переобрання Меркель федеральним канцлером.

У ході візиту заплановані двосторонні переговори Порошенка з федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмайером, Меркель та міністром закордонних справ Гайко Маасом.