Власник та творень неймовірно популярного месенджера Telegram Павло Дуров за допомогою соціальний мереж пожартував над російською владою.

Про це повідомляє Telegram-канал Двач.

Варто відзначити, що раніше стало відомо, що компанія Telegram Open Network, яку створив Павло Дуров, знаходиться в реєстрі фірм уряду Великобританії.

У документах прописано, що компанія зі статутним капіталом у розмірі 800 мільйонів доларів зареєстрована 28 лютого в Лондоні. Відзначається, що творець і власник популярного месенджера Telegram Павло Дуров також є громадянином Великобританії.

Крім того відзначається, що Роскомнагляд погрожував заблокувати Telegram, якщо месенджер не надасть ключі для декодування повідомлень користувачів. На виконання вимог месенджеру дали 15 діб, але Telegram ключі не надав. Роскомнагляд подав позовну заяву в Таганський районний суд Москви з вимогою обмеження доступу до Telegram в Росії.

Нагадаємо, раніше Роскомнагляд подав позов до Telegram через відмову видавати ключі для розшифровки листування. Відомо, що з моменту попередження месенджера пройшло 15 днів і тепер відомство наполягає на його блокування. Роскомнагляд подав у Таганський районний суд позов про блокування Telegram. Про це повідомили в прес-службі відомства.

“Відомство подало позов через відмову месенджера виконати вимоги організатора поширення інформації (ОРІ) і передати ключі шифрування російським спецслужбам. Позовну заяву подано у зв'язку з виявленням ФСБ невиконання компанією Telegram Messenger Limited Liability Partnership обов'язків організатора поширення інформації, які встановлені пунктом 4.1 статті 10.1 закону "Про інформацію" - заявив Роскомнагляд.

У свою чергу месенджер Telegram повідомив Роскомнагляд про неможливість виконати вимоги ФСБ про надання ключів для дешифрування повідомлень користувачів. На масштабному збої месенджера Тelegram спритні шахраї заробили пристойну суму. Після того як почалися збої програми, аферисти створили липовий аккаунт засновника Telegram Павла Дурова і від його імені запропонували компенсацію за незручності.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Але, щоб отримати компенсацію, користувачі повинні були перерахувати суму, щоб отримати її назад подвоєною. За допомогою наївних користувачів програми, "джентльменам удачі" вдалося заробити 27,8 тисячі доларів в лічені хвилини.

Разом з тим слід відзначити, що засновник месенджера Telegram Павло Дуров відтепер офіційно є громадянином Великобританії. Вперше повідомлення про це з'явилося в телеграм-каналі "Ковбаска Сєчіна". Вони посилалися на британський реєстру юридичних осіб.

Згідно з інформацією в реєстрі 28 лютого 2018 року Павло Дуров зареєстрував у Великобританії абсолютно нову компанію під назвою Тelegram open network limited. Скріншоти з цього реєстру також були опубліковані.

Крім інформації про розташування компанії, в документах було вказано британське громадянство Павла Дурова. А країною проживання було зазначено Сполучене Королівство.

У Росії погрожують заблокувати популярний месенджер Telegram

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Telegram положил ФСБ на лопатки.