Перший тиждень після Великодня називається Світла седмиця або Світлий тиждень. У цей час прийнято відпочивати, ходити в гості, радіти життю, знаходити привід для веселощів і вітати один одного, кажучи: "Христос Воскрес – Воістину Воскрес!". 11 квітня всі православні християни відзначають Світлу середу.

Так як Великий піст підійшов до кінця, у Великодній тиждень знімаються обмеження на вживання продуктів тваринного походження. Однак це не єдина традиція Світлого тижня.

По середах "Великодніх святок" багато селян влаштовували танці і веселощі. І дорослі, і діти збиралися "на музику", щоб проводити святки. Ці три дні Великоденских свят були щасливим часом гостювань, молодіжних ігор та забав. Дорослі шукали в ці дні квіти рясту (ряст), а знайшовши – топтали їх примовляючи: "Щоб і на той рік діждать рясту топтати".

Також у народі середа завжди вважалася саме жіночим днем. В цей день незаміжні дівчата ворожили на судженого, здійснювали привороти і проводили ритуали на залучення любові. Після цього вони виходили на вулицю в надії зустріти майбутнього чоловіка.

Раніше в деяких місцях із вівторка, а частіше з середи дівчата починали водити хороводи, тому середовище називалася «хороводница». Хороводи тривали з цього дня вечорами до Трійці.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Якщо по дорозі додому зустріти бідну людину, то не можна відмовляти їй в допомозі. Нагодуйте її або допоможіть їй грошима, але натомість попросіть, щоб вона помолилася за ваших покійних рідних.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що з Великодньої неділі, 8 квітня, в Україні почне стрімко теплішати. Тепло буде продовжувати рухатися з заходу на схід, а температура повітря ще в середньому підвищиться на 2-3 градуси.

Опади відступили і найближчі дні їх чекати не варто. А ось у другій половині тижня країну знову накриє циклон, який принесе дощі. На заході вдень варто очікувати 18-20 градусів тепла, у північних та центральних областях – 14-17 градусів, у східних 14-18 градусів, і на півдні – від 16 до 20 вище нуля.