Ти - це те, що ти їси. Безумовна істина, знайома всім з дитинства, і всіма же (ну практично) ігнорована.

Про це повідомляє Хроніка.інфо

Як багато хто міг помітити, вся їжа поділяється на два види: та, яка нам подобається з першого ж шматка і та, до смаку якої потрібно довго звикати, щоб оцінити його по достоїнству.

У пошуках цього найкращого смаку, деякі окремі представники людства зайшли, мабуть, занадто далеко. Настільки далеко, що більшість людей покривається холодним потом лише при згадці винайдених ними делікатесів. І якщо звичайний фаст-фуд загрожує хіба що розладом шлунка, ця їжа загрожує куди великими неприємностями - аж до летального результату. Ми зібрали перелік найнебезпечнішою їжі світу, яку, чомусь, продовжують вживати люди. Будь обережний.

Вино чайки

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Хто сказав, що для приготування вина необхідний фрукти, ягоди або, на крайній випадок, овочі? Інуїти - ескімоси родом з Канади, прекрасно обходяться і без них. Необхідно лише відловити чайку і втопити в бочці з водою. Через кілька днів, протягом яких напій настоюється на сонці, вино з чайки готове до вживання. Тих, чий шлунок впорається з цим огидним на смак і швидко п'янким пійлом, на ранок чекає неприємний сюрприз: похмілля від нього просто жахливе.

Фугу

Кажуть, жахливо смачна риба. Нічим іншим популярність небезпечного продукту пояснити просто неможливо. Фугу подається обов'язково в сирому вигляді. Кухар, допущений до приготування ризикованого страви, повинен в обов'язковому порядку пройти сертифіковані курси. Навчання триває не менше року. Нутрощі риби містять смертельну отруту тетродотоксин - в 1200 разів більш токсична ціаніду. Умілий кухар повинен приготувати фугу таким чином, щоб гурман відчув на кінчику язика легке поколювання (залишки отрути) і, в той же час, міг не хвилюватися з приводу можливої ​​відмови своєї нервової системи.

Саннакчі

Взагалі-то, саннакчі хве - всього лише назва страви корейської кухні. Пробувати його рекомендується тільки самим відчайдушним європейським експериментаторам. Гурману на широкому блюді подається приправлений кунжутним маслом живий восьминіг. Ну як живий - тільки що розрубаний на дрібні частини. Його м'язи все ще скорочуються, навіть у вас в роті і цілком можуть привести до задухи. Останній такий інцидент стався порівняно недавно - в 2008 році.

Гаукарль

Ісландський національне блюдо, яке представляє собою ні що інше, як гниле м'ясо гренландской полярної акули. Правда, круто звучить? Так, ми теж не впевнені. У свіжому вигляді вживати м'ясо цієї акули взагалі не можна: у неї немає нирок, тому вся туша містить високий вміст сечовини. Ось спритні вікінги і придумали рубати тушу на шматки і закопувати в землю, тижнів на вісім. Сечовина, за цей час йде в землю, ну а що з м'ясом відбувається - тобі краще не знати. Якщо термін вибраний невірно, і м'ясо не дійшло (або навпаки, перестиглих в землі), то як мінімум реанімація їдцю забезпечена.

Копальхем

Один з головних делікатесів і без того специфічною чукотской кухні. Звичайний житель більш низьких широт не може не поглянути на це блюдо без відрази. Чи не краще і спосіб його приготування: олень, який голодував кілька днів (це необхідно, щоб очистити його кишечник), заводять в болото, душать, щоб не пошкодити шкіру і топлять, повністю зануривши тушу в болотяну рідину. Через пару місяців делікатес готовий, їсти подано! Якщо навіть це не відбило ваш апетит, ось ще один невеликий секрет цієї страви: з'їсти його, і не отруїтися тією концентрацією трупної отрути, що міститься в напіврозкладеної туші, можуть лише корінні жителі півночі. Для всіх інших це, швидше за все, стане останньою трапезою в житті.

Казу Марцу

Ще одне екстравагантне блюдо з нашого списку, чиєю батьківщиною не є крайня Північ і навіть не відомі своєю екзотичною кухнею країни Азії, а острів в Середземному морі - Сардинія. Щоб правильно приготувати сир казу марцу, винахідливі італійці селять в ньому личинок сирної мухи. Черв'яки харчуються сиром, від чого той набуває специфічний смак і запах. До речі кажучи, подають цей сир прямо з живуть в ньому личинками, здатними живцем потрапити в шлунок і розвинути там бурхливу діяльність, викликаючи блювоту і болі в животі. Так що, якщо ви коли-небудь наважилися спробувати казу марцу, пам'ятайте, що жувати його потрібно якомога ретельніше.

Територія обману. Чому їжа у тюбіках небезпечна
Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як солодка їжа впливає на ваш організм.