Україна готується підписати домовленість про безвізовий режим з південноамериканською країною – Уругваєм. Проте наразі це питання ще опрацьовується.

Такий результат візиту в Уругвай посла України в Аргентині та Уругваї (за сумісництвом) Юрія Дюдина спільно з директором Департаменту консульської служби МЗС України Сергієм Погорельцевим. Про це повідомляє видання Сегодня, посилаючись на прес-службу посольства України в Аргентині.

Візит мав на меті сприяти якнайшвидшому укладенню двосторонньої Угоди про взаємне скасування візових вимог для поїздок громадян двох країн.



Саме це стало темою зустрічі і переговорів Дюдина і Погорельцева з генеральним директором Консульського департаменту МЗС Уругваю Х.Муіньйо і його заступником П.Валенсуело Дуранда, а також з національним директором з питань міграції Уругваю М.Коітіньйо. Під час зустрічей сторони констатували відсутність будь-яких перешкод на шляху укладення зазначеної угоди і домовилися вжити зусиль для якнайшвидшого завершення усіх процедур, необхідних для підписання документа.



Українці після вступу в силу безвізового режиму з Європейським Союзом почали відкривати для себе нові країни. На даний момент найпопулярнішою державою серед українців є Італія. У трійці лідерів також опинилися Польща і Німеччина, а Угорщина та Іспанія закрили топ-5 найбільш улюблених напрямків серед українських громадян.

Зараз для поїздки в країни Євросоюзу українцям достатньо мати біометричний паспорт, зворотний квиток і документи, що підтверджують мету поїздки, терміни перебування і місце проживання.

Як повідомляв портал "Знай.ua", нещодавно Україна домовилася про безвіз з Катаром. Відповідну угоду підписали у вівторок, 20 березня.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Президент Петро Порошенко, який їздив з візитом в цю країну в Перській затоці, розповів деталі угоди. Глава держави відзначав, що український закордонний паспорт отримав ще більшу цінність у світі.

Тепер українці можуть в'їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території Катару строком до 90 днів протягом 180 діб.