Глава компанії Facebook Марк Цукерберг у вівторок, 10 квітня, виступає на спільних слуханнях Юридичного комітету Сенату і сенатського Комітету з торгівлі.

Тема слухань - великомасштабний витік персональних даних користувачів Facebook, який призвів до того, що дані 87 мільйонів чоловік потрапили без їхнього відома в розпорядження британської компанії Cambridge Analytica, до послуг якої вдався передвиборний штаб Дональда Трампа для роботи з ймовірними прихильниками на виборах 2016 року.

Засновник Facebook виступає на слуханнях в Конгресі на тему конфіденційності особистих даних користувачів в соцмережах. Дивіться пряму трансляцію з синхронним перекладом:

Live: Марк Цукерберг дает показания в Конгрессе

Основатель Facebook выступает на слушаниях в Конгрессе на тему конфиденциальности личных данных пользователей в соцсетях. Прямая трансляция с синхронным переводом на русский

Posted by Голос Америки on Tuesday, 10 April 2018

Зазначимо, що у середу, 11квітня, Марк Цукерберг виступить перед законодавцями з Палати представників. Серед питань, що знаходяться в центрі уваги законодавців:

Охорона приватного життя: чи можуть два мільярди користувачів Facebook розраховувати на те, що їх даним нічого не загрожує,

Масштаби шахрайства Росії під час виборів-2016: лунають твердження, що компанія Facebook їх применшує. Компанія відкидає цю критику.

Нагадаємо, британська компанія Cambridge Analytica збирала дані користувачів Facebook, щоб використовувати їх в політичній рекламі в різних країнах. За останніми даними, компанія могла отримати доступ до інформації 87 мільйонів користувачів соцмережі.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Цукерберг визнав провину соцмережі у витоку. Він викупив рекламу в британських газетах, щоб вибачитися перед користувачами.

Як повідомляв портал "Знай.ua", глава і засновник Facebook Марк Цукерберг у письмовому зверненні до Конгресу США приніс вибачення за те, що допустив помилку, не приділивши належної уваги захисту особистих даних користувачів.

Цукерберг взяв на себе відповідальність за витік даних і за те, що Facebook міг використовуватися для поширення "фальшивих новин" і розпалювання ненависті, в тому числі під час політичних кампаній. За даними розслідування, яке проводиться в США, саме цю соціальну мережу, зокрема, використовували російські "інтернет-тролі" перед виборами президента США, щоб втрутитися в хід кампанії. Цукерберг приніс вибачення у зв'язку з тим, що Facebook став інструментом для цього.

Засновник Facebook також описав заходи, які прийняла соцмережа для того, щоб подібні випадки не повторювалися, в тому числі видалення безлічі акаунтів організацій і осіб, причетних до втручання у вибори. Роскомнадзор раніше звернувся в Facebook із запитом про те, чому недавно були видалені акаунти ряду російських ЗМІ. Цукерберг у своєму листі Конгресу дає непряму відповідь, стверджуючи, що вони пов'язані, як передбачається, з так званим "Агентством інтернет-досліджень" або "фабрикою тролів".