Стало відомо, як виглядає "дача" Тулєєва, яку йому подарували після відставки.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Він 28 років сидів у влади, розвалив абсолютно все, перетворив Кемеровську область в один із найбільш неблагополучних регіонів (за рівнем життя область займає 56 місце), а також став серед інших чиновників винуватцем жахливої трагедії", — обурюється опозиціонер Олексій Навальний.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Резиденцію в селі Мазурово Тулєєв отримав після відставки. Без оплати і довічно. Цей шикарний особняк розташований на 156 тисяч квадратних метрів землі.

На території "дачі" Тулєєва — дванадцять житлових будинків (всього понад сорок різних будівель: котельні, пральні, погріб, водонапірна башта).

Фактично, Тулєєв відгрохав для себе ціле село, провів по всьому лісі дорогу, встановив автономну систему електропостачання, газопровід та вишку мобiльного зв'язку.

Навальний зазначив, що Кемеровська область займає сьоме місце за забруднення водойм, третє — за забрудненості повітря, 75 — за тривалістю життя. При цьому колишній губернатор будує замок у лісі з найчистішим повітрям і власною артезіанською свердловиною.

Опозиціонер Олексій Навальний про причини трагедії в Кемерово: відео

Нагадаємо, що до відставки Тулєєва призвели сумні події 25 березня 2018 року. В результаті пожежі в торговому центрі «Зимова вишня» міста Кемерово загинули 64 людини, 41 з них — діти. Необхідно відзначити, що Тулєєв подав у від ставку не відразу, а лише під тиском громадськості. В даний час скандальний екс-губернатор продовжує отримувати майже три мільйони рублів у рік. Це надбавка за звання «Народний губернатор».

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" Алман Тулєєв, втративши посаду губернатора, знову може отримати престижну посаду. Наприклад, стати спікером у Кемеровської обласної раді. Відповідне рішення місцеві депутати можуть прийняти вже десятого квітня.