Фахівці NASA вважають, що існує ще не менше 17 000 астероїдів, здатних зіткнутися з Землею. Подібна оцінка була отримана після вивчення більш 8 тис. астероїдів, повідомляє Space.com.

На сьогоднішній день астрономи виявили понад 8 тис. навколоземних астероїдів шириною не менше 140 метрів. Астероїд таких розмірів при зіткненні може знищити цілу державу.

Всі ці вісім тисяч описані, їх орбіти вивчені, що дозволяє астрономам виключити їх із числа небезпечних. Однак залишається більше 17 000 ще не вивчених і потенційно небезпечних для жителів нашої планети астероїдів.

Всі вони занесені астрономами в категорію навколоземних об'єктів (Near Earth Objects). Це означає, що вони наближаються до орбіти нашої планети менш ніж на 50 мільйонів кілометрів. Всього ж кількість астероїдів дуже велика, і, за оцінками вчених, становить кілька мільйонів штук.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

У 1990-х роках NASA спрямував основні зусилля на пошук та класифікацію найбільш небезпечних астероїдів розміром більше одного кілометра в діаметрі. Такий астероїд при зіткненні з Землею здатний привести до глобальних катастроф. У 2010 році всі такі космічні тіла були виявлені і описані.

Нагадаємо, що астронавти NASA виявили гігантський НЛО круглої форми. Фахівці вважають, що цим об'єктом міг виявитися штучний супутник Землі "Чорний лицар", що має інопланетне походження. Перші спостереження "Чорного принца" відбувалися десятки років тому. Достовірно про нього було відомо лише те, що цей об'єкт обертається в протилежну всім штучних супутниках Землі бік. Іншими словами, якщо це космічний корабель, запускали його явно не з нашої планети.

Також раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що на території Південного полюса експедиційна програма ANSMET проводить пошуки частинок космосу, які прилетіли на Землю. Остання експедиція виявила на малій ділянці 250 метеоритів.

Виявилося, що на цій ділянці Землі частинки планет і астероїдів приземляються набагато частіше, а крім того, майже абсолютний холод дозволяє їм зберігатися до приїзду експедиторів.