Офіційні польські особи заявляють, що екіпаж і пасажири президентського борту під Смоленськом загинули ще до того, як уламки літака впали на землю.

Про це на польському телебаченні розповів голова підкомісії, розслідує Смоленську катастрофу, колишній міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич. За його твердженням, основна причина катастрофи - вибух великої потужності, який прогримів безпосередньо перед тим, як літак впав на землю.

Нагадаємо, що ця трагедія сталася під Смоленськом у квітні 2010 року. Розбився літак, на якому летів президент Польщі Лех Качинський, його дружина Марія, багато представників польської військової і політичної еліти.

Мацеревич стверджує, що розслідування цієї страшної трагедії може тривати ще кілька років. Але той факт, що причиною смерті пасажирів президентського літака став саме вибух, стало ясно вже зараз.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Розслідування катастрофи під Смоленськом триває вже багато років: відео

Тому є кілька підтверджень. Зокрема, та обставина, що низка деталей всередині літака піддався впливу високої температури. А також факт, що представників польського генералітету, що сиділи в найбільш постраждалій у катастрофі частині борту, просто розірвало на безліч дрібних частин.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" Польща має намір придбати в України близько 500 комплектів динамічного захисту. З їх допомогою польські збройні сили планують переобладнати свої старі танки Т-72 якi знаходяться у них на балансі.

Як повідомляють представники "Укроборонпрому", комплексна програма з модернізації таких танків була раніше розроблена в Харківському конструкторському бюро з машинобудування ім. А. А. Морозова.