Росія заблокувала американський проект резолюції по Сирії під час засідання Ради безпеки ООН.

Першими про "перетин червоної лінії" з боку Кремля заявила британська сторона. Авіакомпанії отримали попередження про можливі ракетні удари в Сирії протягом найближчих 72-х годин.

"Росія запам'ятає цей день. Росія надала перевагу захисту монстра, а не життя сирійського народу", - прокоментувала представник США в ООН Ніккі Хейлі - про союз Путіна і Асада.

Крім того, голова Ради Безпеки, постійний представник Перу при ООН повідомив, що російський варіант набрав шість голосів "за" та сім голосів "проти", два члени Ради Безпеки утримались від голосування.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Керівник делегації РФ при ООН Василь Небензя перед голосуванням процитував Леніна, заявивши, що російський проект резолюції відповідає принципу "краще менше, але краще".

За його словами, той варіант, котрий пропонує Москва, нібито "відповідає вимогам щодо створення незалежного та неупередженого розслідування в Сирії".

Росія вимагає, щоб в ООН голосували за розслідування до публікації доповідей, але про неупередженість та незалежність висновків міжнародна комісія говорить обережно. Ймовірно, це стосується підтримки Путіна режиму Асада, внаслідок якого постраждали півтори сотні осіб на території Східної Гути.

Пізніше американський президент Дональд Трамп назвав Башара Асада "твариною" – мовляв, Росія та Іран повинні "заплатити велику ціну за його підтримку".

Українські дипломати виступають за притягнення до відповідальності причетних до хімічної атаки у сирійському місті Дума.

Дивіться: звинувачені в агресії проти України та Сирії російські олігархи втрачають мільярди через санкції США

Як повідомляв портал "Знай.ua", найбагатші росіяни офіційно позбавлені своїх "титулів": бізнесмени, чиновники, політики після оприлюднення доповненого списку санкцій США втратили великий куш – до 12 мільярдів доларів. Це стосується не тільки активів, цінних паперів, а й чималих сум на банківських рахунках. Весь фондовий ринок нестабільний через нестійкий курс рубля, котирування акцій заморозили, низка компаній досі не знають, чи зможуть завтра утриматися на плаву.