В кінці 2016 року компанія Google офіційно представила свої нові мобільні флагмани Pixel і Pixel XL. Новинки увійшли в новий модельний ряд, отримали новітнє технічне оснащення і унікальний дизайн, а також ряд програмних відмінностей від багатьох інших телефонів на базі Android.

Смартфони виявилися досить вдалими, однак попит на них в силу ряду причин виявився невеликим. Втім, сьогодні, "пошуковий гігант" зняв їх з продажу. З офіційного магазину Google Store пропала всяка інформація про смартфонах Pixel і Pixel XL.

Повідомляється, що якщо зайти в розділ "Смартфони" на офіційному онлайн-магазині, там будуть лише нові смартфони Pixel 2 / 2 XL, а також цілий набір різних аксесуарів для цих мобільних пристроїв. Все це означає, що 11 квітня 2018 року "пошукової гігант" вирішив зняти обидва своїх телефону з продажу і припинити виробництво.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Деякі експерти вважали, що Google буде дотримуватися політики Apple стосовно своїх старих мобільних пристроїв. Корпорація з Купертіно надходить хитрим чином, знижуючи ціну на старі покоління iPhone і залишаючи їх у продажу ще на 1-2 роки. Тим не менш, "пошуковий гігант" вибрав свою власну схему продажу смартфонів, за якої купити попереднє покоління можна лише протягом 6 місяців з моменту початку продажів нового.

Такого підходу, судячи з усього, Google буде дотримуватися і далі. Якщо це так, то смартфони Pixel 2 і Pixel 2 XL зникнуть з полиць магазинів навесні 2019 року, тобто через рік, коли для покупки вже будуть доступні нові моделі. Відзначається, що офіційна презентація новинок заплановано на осінь нинішнього року.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що Кожен фірмовий магазин, офіс, дата-центр Apple, а також всі офіційні підрядники компанії перейшли на поновлювані джерела енергії. Про це йдеться на офіційному сайті Apple.

Компанія перейшла на "чисте" електрика в 43 країнах світу. Компанія вже має 25 працюючих проектів з відновлюваної енергії, всього вони генерують 626 мегават, з яких 286 мегават — від генераторів сонячної енергії. Ще 15 проектів знаходиться на стадії будівництва.