В Афганістані учасники однієї з експедицій випадково натрапили на колишнього полоненого. За десятки років життя в іншій країні чоловік вже забув українську мову та навіть не пам’ятає свого імені. Через перекладачів вдалося дізнатися, що родом екс-полонений з Волині.

Про це повідомляє ТСН.

Як виявилося, це був Ігор Білокуров, воїн-афганець, якого оголосили безслідно зниклим ще 30 років тому. це сталося під час служби в провінції Кандагар.

Його вбита горем матір Антоніна після 20 років марних пошуків змирилася і навіть зробила йому на цвинтар символічну могилу.

В Афганістані Ігор прийняв іслам і нове ім'я - Амріддін.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Геофізик Андрій Кадун, учасник експедиції, яка шукала в Афганістані водоносні пласти, повідомив про чоловіка до Спілки ветеранів Афганістану.

"1988 року під час обстрілу колони його було контужено. Ми так думаємо. І так він потрапив у руки бойовиків. І уже 30 років він перебуває у цьому племені", - повідомив голова Волинської обласної Спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович.

У Спілці ветеранів пообіцяли, що повернуть чоловіка до України вже за місяць.

Нагадаємо, терористам незаконного збройного формування "ДНР", починаючи з 2014 року і до початку 2015 року, вдалося захопити молитовні будинки, вигнати віруючих, вбити багато людей.

Як повідомляв портал "Знай.ua", звільнений із полону Ігор Яковенко почав заїкатися після страшних тортур терористів Донбасу. Українець розповів, що йому довелося пережити у полоні бойовиків на сході країни.

Анатолій Поляков дев'ять місяців провів у застінках "ЛНР". 44-річний росіянин Анатолій Поляков, колишній полонений терористів "ЛНР", який сьогодні очолює "Українську асоціацію військовополонених", розповів, які жахи він пережив в полоні.