Труп десятиметрового кашалота знайшли неподалік від південно-східних берегів Іспанії. Вчені, які провели розтин тварини, повідомили про дивну і небезпечну знахідку в його шлунку. Про це передає National Geografic.

У шлунку кашалота знайшли 29 кілограмів пластику. З нього витягли каністру, пластикові пакети, мотузки та інше сміття.

За словами вчених, пластик заблокував травну систему і у тварини розвинувся перитоніт.

Зазначається, щороку у Світовий океан потрапляє понад 8 мільйонів тонн пластику. Якщо ситуація не зміниться, то до 2050 року пластик в океані переважатиме рибу.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як раніше передавав портал "Знай.ua", величезного молюска виловили біля одного з островів провінції Таві-Таві на Филіппінах. Місцеві жителі сподіваються в майбутньому зловити його величезних "родичів". Повідомляється, що кальмар довжиною близько 2,5 метра. Один з рибалок підкреслив, що спійманий кальмар здоровий і молодий, тому його м'ясо буде дуже смачним.

Нагадаємо, буквально днями на березі острова Сент-Симон, штат Джорджія, виявили дивну мертву морську істоту. Відзначається, що користувачі мережі вже встигли порівняти загадкову знахідку з Лохнеським чудовиськом.

Так, на мертву істоту натрапив американець Джефф Уоррен під час відпочинку з сином в Уольф-айлендскому заповіднику.

Якщо вірити словам чоловіка, тварина нерухомо лежало на пляжі, а на тілі виднілися поранення і кров. Варто уточнити, що загадкова істота мала довгу шию і маленьку голову. У той же час довгасте тіло морської тварини чимось нагадувало відоме всім Лохнеське чудовисько, проте його розміри були в рази менше.

Відмітимо, в Австралії місцева жителька знайшла на березі морське чудовисько.

В Квінсленді 47-річна Шеррі Сіммонс знайшов невідому істоту на березі моря, коли вийшла вигулювати свого французького бульдога, повідомляє Daily Star.

Спочатку жінка подумала, що дивна знахідка - це невелика частина скам'янілого дерева, але коли придивилася, то зрозуміла, що це щось зовсім інше. Жінка вирішила, що це міг бути дюгонь, більш відомий як морська корова.