За минулу добу, 10 квітня, на тимчасово окупованих територіях Донбасу бойовики із завидною завзятістю продовжують ігнорувати режим повного припинення вогню. Окупанти зробили 64 обстріли українських позицій, використовуючи при цьому зброю, заборонену мінських домовленостей.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-центр Штабу АТО.



Зокрема, на Донецькому напрямку під вогонь із заборонених 120 мм мінометів потрапили зміцнення ЗСУ поблизу Бердянського, Лебединського, Широкино, Водяного, Пісків, Кам'янки, Авдіївки і Шахти "Бутівка". Також поблизу Водяного, Пісків і Кам'янки бойовики вели вогонь з танків, а в районі Пісків, Талаківки, Лебединського та Шахти "Бутівка" - з мінометів калібру 82 мм. Гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю окупанти застосували по захисникам Лебединського, Авдіївки, Старогнатівки, Талаківки, Мар'їнки, Кам'янки, Гнутового, Красногорівки, Водяного, Шахти "Бутівка", Опитного, Новотроїцького та Павлополя, озброєння БМП - по захисникам Пісків, Гнутового і Красногорівки, а поблизу Широкино - протитанковий ракетний комплекс.


Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

На Луганському напрямку з 82 мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів агресор обстрілював зміцнення ЗСУ поблизу Новоалександровки, а озброєння БМП - застосував в районі Луганського.

В результаті численних обстрілів четверо українських воїнів отримали поранення і один військовослужбовець отримав бойове травмування. Постраждалих захисників оперативно доставили в лікувальні установи, їм надали необхідну медичну допомогу.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що в Білому домі показали список "щасливчиків", які потрапили під санкції Сполучених Штатів: тут десятки російських бізнесменів, чиновників і політиків. Не минуло й двох днів, як економіка "великої і могутньої" пішла на дно.