З квартири підозрюваної в організації державного перевороту, позафракційного нардепа Надії Савченко під час обшуку силовики вилучили цілу низку речей.

"У рамках кримінального провадження були проведені два обшуки. Вилучили низку речей. Але більше сказати не можу. Слідчий кілька разів попередив про кримінальну відповідальність за розголошення таємниці слідства. Захист ставлять до відома по факту ", - пояснив її адвокат Дмитро Бугай в коментарі "УП".

Про нагородну зброю, котру ймовірно могла тримати вдома Савченко, юрист відповів розмито – мовляв, мати затриманої "вже все розповіла". Були зауваження до складення протоколу, але які саме – не уточнив.

За словами адвоката, станом на ранок 11 квітня захист Савченко не отримав ні матеріалів слідства, про які клопотав, ні навіть будь-якої відповіді на клопотання. До кінця тижня можуть також не встигнути провести допит за допомогою поліграфу, від якого підозрювана нещодавно відмовилася.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Якщо не нададуть матеріали, то будемо шукати якісь компромісні виходи, бо ми за те, щоб встановлювалась істина", - підсумував Бугай.

Як відомо, раніше сестра Надії Віра Савченко заявила, що під час обшуків у квартирі 10 квітня у квартирі проходив обшук, СБУ вилучили пістолет і ще деякі документи. Того ж дня силовики навідалися в офіс партії Савченко.

15 березня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Надія Савченко планувала теракт у парламенті, і вніс подання щодо неї. 20 березня Савченко заявила, що люди з оточення президента мали завдання ліквідувати її – і тому готували провокацію та підбурювали її на організацію "перевороту".

22 березня Верховна Рада підтримала подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Надії Савченко. День потому Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід Савченко у вигляді тримання під вартою до 20 травня без можливості внести заставу. Нардеп у СІЗО оголосила голодування.

Дивіться: СБУ влаштувала обшук в квартирі Савченко

Як повідомляв портал "Знай.ua", в квартирі позафракційного народного депутата, підозрюваної в організації державного перевороту, Надії Савченко проводять обшуки співробітники правоохоронних органів.