11 квітня голова Facebook Марк Цукерберг вперше виступив на відкритому слуханні в Конгресі США. Причиною став скандал з великої витоком особистих даних користувачів соцмережі: за даними ЗМІ, інформацію практично про 100 мільйонів чоловік незаконно передали компанії, допомагала Трампу на виборах 2016 року.

Відкрите засідання транслювали по основним американським каналам, і виступ Цукерберга привернуло увагу багатьох людей. Користувачі соцмереж з перших же секунд зайнялися цікавою справою: вони почали шукати докази, що засновник Facebook насправді не людина.

Нагадаємо, що "Цукерберг робот" — це древній мем, якому навіть присвячений окремий розділ на Reddit. А підприємець постійно дає конспірологам нові приводи для обговорення.

До осені 2017 року у користувачів вже набралося кілька доказів "внеземного походження" Цукерберга. А з-за виступу в Конгресі у них з'явилися нові аргументи.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Йому потрібна додаткова батарея.

Ріст Цукерберга — близько 170 сантиметрів. Можливо, саме тому він приніс на слухання спеціальну подушку, яку поклав на крісло. Але блогерів не обдурити: вони відразу зрозуміли, що це зовнішній акумулятор. Враховуючи, що засідання тривало більше чотирьох годин, ця модель Цукерберга могла і розрядитися.

“„Марк 3000 стандартний заперечує робот“ вміло імітує людину, але шкіру ще належить поліпшити! Він поставляється з необов'язковим акумулятором", - повідомив один з користувачів Twitter.

Він імітує людські дії, але виходить погано.

“Всім зрозуміло, що Цукерберг намагається обдурити всю країну і змусити нас подумати, що він людина. Але ми знаємо, що роботам не потрібна вода, Марк" - прокоментував один з користувачів соцмережі.

Цукерберг схожий на андроїда з "Стартрека".

На кораблі "Энтепрайз" з серіалу "Зоряний шлях: Наступне покоління" служив лейтенант-командер Дейта — просунутий андроїд, який схожий на Цукерберга.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що Цукерберг дозволив користувачам Facebook робити те ж, що і він.